Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil Alexandraa.
Femeie
22 ani
Braila
cauta Barbat
26 - 80 ani
Bauturi / Diverse / Toxicitatea cuprului Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Toxicitatea cuprului se refera la consecintele excesului de cupru in organism. Intoxicarea cu cupru se poate produce prin consumul alimentelor acide gatite in  vase de cupru,  prin consumul de apa care contine excesiv cupru, sau din alte surse din  mediul inconjurator.

Cuprul in sange exista in doua forme: legat de ceruloplasmina (85-95%) si restul liber legat slab de albumina si molecule mici. Cuprul liber cauzeaza toxicitate, deoarece genereaza specii reactive de oxigen cum ar fi superoxid, hidrogen peroxid, radicali hidroxil. Acestestea distrug proteinele, lipidele si ADN-ul.

Simptomele si prezentarea:
Simptomele acute ale otravirii cu cupru prin ingestie includ voma, voma cu sange, hipotensiune, melena, coma, icter (ingalbenirea pielii), si tulburari gastrointestinale. Persoanele cu deficit de glucozo-6-fosfat pot avea risc crescut de hemoragie. Anemia hemolitica rezultata din tratamentul arsurilor cu componenti ai cuprului este infrecvent.

Expunerea cronica, pe termen lung poate sa distruga ficatul si rinichii. Mamiferele au niste mecanisme eficiente sa regleze depozitele de cupru a. i. ele sunt in general protejate de nivelele excesive de cupru din dieta.

Nivelul maxim de contaminare in apa este de 1,3 mg pe litru. Nivelul maxim de contaminare pentru cupru este bazat pe probabilitatea ca consumul de cupru de asemenea nivele de-a lungul vietii nu prezinta efecte adverse (gastrointestinale). US. EPA (Agentina pentru protectia mediului din SUA) enumeră dovezi căci cuprul cauzeaza cancer testicular ca "cea mai adecvată", īn conformitate cu cea mai recentă cercetare de la Sanford-Burnham Medical Research Institute. OSHA (Administratia pentru Sanatate si Siguranta Profesionala) a stabilit o limită de 0,1 mg/m3 pentru vapori de cupru (vapori generat de cupru de īncălzire) și 1 mg/m3 pentru pulberi de cupru (cu particule fine de cupru metalic). 

Datele privind cancerul:
EPA nu listeaza vreo evidenta pentru incidenta cancerului la om in legatura cu cuprul. Doua studii pe soareci au aratat ca nu este nicio incidenta crescuta a cancerului. Una dintre acestea a folosit injectii obisnuite cu compusi ai cuprului, incluzand oxidul cupric. 

Tratament:
In cazuri in care se suspecteaza o intoxicare cu cupru, penicilamina este medicamentul ales si dimercaprol, un agent chelator de metale grele, este deseori administrat. Otetul nu este indicat sa se dea, deoarece el contribuie la solubilizarea sarurilor insolubile de cupru. Simptomele inflamatorii sunt tratate pe principiile generale,  lafel ca cele nervoase.

Vasele de gatit:
Cand alimentele acide sunt gatite in vase necaptusite, sau in vase unde captuseala a fost curatata, cantitati toxice de cupru pot sa se infiltreze in alimentele care sunt gatite. Efectul este exacerbat daca cuprul a fost corodat, creind saruri reactive. Gatitul nu este necesar pentru ca cuprul sa se infiltreze in lichidele acide daca ele au fost tinute o perioada de timp. Multe tari si state interzic sau restrictioneaza vanzarea vaselor de gatit necaptusite.

Apa de baut:
Cu o dozaz letala de 30 mg/kg la soareci, "cantitatile gram" de sulfat de cupru sunt potential letale la om. Nivelele sigure de cupru in apa de baut pentru oameni variaza depinzand de sursa, dar tinde sa fie raportat 
a 2 mg/litru.

Intr-un articol de stiri fals, otravirea cu cupru a fost legata de urezervor de plastic; articolul indica ca apa de ploaie era colectata si stocata intr-un rezervor de plastic. Apa era apoi adusa in case prin tevi de cupru, cuprul era eliberat de catre apa de ploaie acida si a cauzat otravirea oamenilor. In timp ce containerul de plastic este inert, el nu a avut niciun efect asupra apei. O buna practica ar fi sa se analieze orice sursa de apa in mod periodic si sa se trateze corespunzator. In acest caz apa de ploaie ar trebui analizata, ajustat pH-ul, inainte de a fi adusa in sistemul de aprovizionare cu apa domestica.

Patofiziologia:
O parte semnificativă a toxicității cuprului vine de la capacitatea sa de a accepta și dona electroni, deoarece modifică starea de oxidare. Aceasta catalizează producerea de radicali ionici foarte reactivi, cum ar fi radicalul hidroxil īntr-un mod similar cu Chimia Fenton. Această activitate catalitică a cuprului este utilizata de către enzimele cu care este asociat, astfel este toxic doar cand este sechestrat si nemediat. Aceasta crestere in radicali reactivi nemediati este in general denunmita stres oxidativ, si este o zona activa de cercetare intr-o varietate de boli unde cuprul poate juca un rol important dar mai subtil decat in toxicitatea acuta.

Unele din efectele imbatranirii pot fi asociate excesului de cupru. In plus, studiile au descoperit ca oamenii cu boli mentale, cum ar fi schizofrenia, au avut un nivel crescut de cupru in corpul lor. Oricum, nu este cunoscut in momentul de fata daca cuprul contribuie la boala mintala, sau corpul incearca sa stocheze mai mult cupru in raspuns cu boala, sau nivelele ridicate de cupru sunt rezultatul bolii mentale.

Ciroza infantila din India:
Una din manifestarile toxicitatii cuprului, ciroza hepatica la copii, a fost legata de fierberea laptelui in vase de cupru.

Boala lui Wilson:
O conditie mostenita numita boala lui Willson face ca corpul sa retina cuprul, deoarece el nu este eliminat de catre ficat in bila. Aceasta boala daca nu este tratata poate duce la distrugerea ficatului si creierului.

Boala Alzheimer
In Alzheimer exista nivele ridicate de cupru liber. Cuprul si sincul sunt cunoscute ca se leaga de proteinele beta amiloide in Alzheimer. Se crede ca aceasta forma legata mediaza producerea de specii de oxigen reactiv in creier.

Sursa: , traducerea este aproximativa


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
NU PREA SUNA BINE ... CE SCRIE AICI ...    NE LASAM DE MESERIE ... si schimbam tevile prin casa ?

... banuiesc ca multa lume primeste apa prin tevi de Cu ...    ... sau macar conexiunea la coloana e din Cu ...     

... si ca sa revenim ... pe undeva am pus un tabel cu analiza fractiilor de la distilare ... si acolo scria ca FRUNTEA trebuie sa bei cciteva tone  ca sa mori=mai exact ca sa atingi doza letala de metanol ... LD50%

INTREBAREA : este cam cita apa trebuie sa bei de pe o teava de Cu ca sa crapi ... sau cit alocool  trebuie sa bei ca sa crapi de la Cu ... 
.. am vazut ca sunt si ceva date  ... 30mg/kg de CuSO4 ... adica 3000mg=3g pt un om de 100kg ... nu e prea mult dar nici putin nu e 

CONCLUZIA E CA ...
TREBUIE SPALATA BINE INSTALATIA INAINTE DE DISTILARE !!!

... SI POATE CA E BINE SA RENUNTAM LA CAZANUL DE Cu PT CA AICI E ACIDUL ... SI SA PASTRAM RESTUL ... COLOANA , RACITORUL ... care sunt usor de spalat si verificat (ma gindesc la racitor teava in teava ) 

... nu stiu daca in felul asta Cu mai are un aport de catalizator         

etc.
 


p.s.
totusi ... marii distilatori industriali ... merg pe cazane de Cu  ... cu folosire continuua ce e drept      


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Sunt boli foarte meschine, Caberlot, care le poti avea in tine fara sa banuiesti, de la usoare depresii la boli degenerative si de la probleme digestive la cancere, multe puse chiar pe seama acumularii acestor metale. Cu toata medicina moderna, unele afectiuni raman nediagnosticate toata viata, sau nu se cunosc cauzele, desi investigatii se fac, minutios.

Deci moartea este poate ultima amenintare, care in unele situatii poate fi si rezolvarea tuturor problemelor. 

Instalatiile de cupru din casa sunt folosite in ideea ca apa de la robinet nu se bea, sau cel putin asa ar trebui. Ii zice apa potabila dar nu prea e adecvata consumului. Copiii mici pot muri si de la un pahar de apa de la robinet din cauza nitratilor si nitritilor. De aia cei mai multi oameni isi cumpara apa plata.Sunt sigur ca in Canada se fac controale zilnic la calitatea apei potabile, tu nu dai copilului tau sa bea, desi tu poate ai mai baut. 

Oricum sper ca recunosti ca nu lafel se comorta cuprul in contact cu alcoolul de concentratie mare plus ceva acizi, cum se comporta in prezenta apei.

Chestia cu "catalizator" e un moft. Bea apa distilata in instalatie de cupru si vezi daca iti place la gust. E vorba de obisnuinta fata de gustul metalic din tuica. Nimic mai mult. Inoxul alimentar, sticla si ceramica sunt neutre si singurele adecvate..

Pe marii distilatori nu ii intereseaza sanatatea noastra.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
ai drepatate ... vorbim de boli greu de diagnosticat ... care aduc dupa ele alte boli pe care lepoti diagnostica usor - si pe care incerci sa le tratezi 

... apa plata ... cumparam si asta ca asa e societatea de consum ... si cind ramanem fara folosim BRITA care pot sa zic ca atunci cind e filtrul nou si apa mai rece nu ca vara asta +20 ... parca face treaba , gustul e ca apa de izvor 

poate ca e ... un moft treaba cu catalizatorul ... dar la prune (LA TOATE FRUCTELE CU SIMBURE) conteaza Cu ca sa te scape de urmele de acid cianhidric ...
... la coniac ... nu stiu   ... dara acolo se vorbeste de Cu cu distilare la foc direct ...  ... ori pt. mine  e mai simplu sa fac incalzirea electrica  

cit despre marii distilatori ... SI EU MA GINDESC CA INAFARA DE PROFITUL LOR NU II DOARE CAPUL DE ... SANATATEA NOASTRA -CHIAR DACA AR TREBUII SA NE PROTEJEZE PT. CA NOI SUNTEM CEI CARE LE FACEM PROFITUL !

cit despre cum reactioneaza CuSO4 cu alcoolul uite ce e pe WIKI ...
UN MOTIV IN PLUS SA SEPARI BINE FRUNTEA !

... APROPOO ALEA 3 GRAME SUNT CAM 1cm3 ...

SI IMI ADUC BINE AMINTE CIND UN UNCHI MA INVATA SA NU MA DUC NICIODATA PRIMUL LA CALDARE PT CA RACHIUL E PLIN DE OXIZI SI IESE RACHIUL ALBASTRU !


O SA AM IN VEDERE SI UN UP-DATE DE COLOANA ...

ORICUM O SPALARE BUN INAINTE DE FOLOSIRE SE IMPUNE !!!

   

P.S.
NU SE VEDE DAR si pentahidratul e insolubil in alcool etilic

OBSERVATI CA METANOLUL ACTIONEAZA CA UN SOLVENT PT CuSO4
... SI APA LA FEL E UN BUN SOLVENT ... ASA CA POATE E MAI BINE SA FACI CEVA F.F.TARE SI SA DILUEZI APOI LA TARIA DORITA

cuprului drepatate ... vorbim boli greu ... care aduc dupa ele alte boli care lepoti usor care

31.3KB


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la