Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Elena01
Femeie
19 ani
Braila
cauta Barbat
19 - 31 ani
Bauturi / Diverse / Racirea mustului Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
Stand eu asa si gandindu-ma cum mi-as face un racitor de must low-cost mi-a venit in minte o idee foarte simpla: sa pun sticle cu gheata la congelator si dupa ce fierb mustul de bere sa arunc cate o sticla cu gheata in mustul fierbinte, una cate una pana ajunge la 20 de grade C. Problema e ca sticla se poate sparge iar plasticul incalzit e naspa. Alte variante ar fi: imersion chiller, counterflow chiller, plate chiller, scufundarea oalei intr-un bazin cu apa rece, ventilatoare, etc.

Ieri am plamadit niste orez si a mers destul de greu racirea chiar si cu ventilatoare si sticle cu apa rece (de la chiuveta). Ma gandesc sa incerc cu sticle cu gheata tinute in congelator. Credeti ca o sa se sparga?

ps: Vroiam sa va arat poze noi si interesante dar nu mai reusesc sa atasez nimic. M-am mutat pe ipad si nu ma descurc deloc iar pe PC nu mai am net


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
... pai sunt niste pinguini ... care ii pui in congelator (au un lichid albastru in niste forme de plastic)

sau daca pui niste ...bucati de inox la cogelator ... si apoi le arunci una cite una in oala ... pina ajungi la temperatura dorita ...

TU AI NEVOIE DE ORICE BUCATA NEUTRA CHIMIC SI CU CALDURA SPECIFICA MARE ... fonta nu merge aici ca rugineste repede ...


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
PL500
10%

Din: Curtea de Arges
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 16
Poate ar merge cu butelii de sticla (,,sticle de sticla" umplute (incomplet) cu
saramura sau cel mai bine cu alcool (punct de topire -114 grd. celsius).


pus acum 12 ani
   
PL500
10%

Din: Curtea de Arges
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 16
L.E. - zambaretul a aparut de la " si ), apropos cum se pot reedita posturile pe
forumul asta ?


pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1752
la optiunea de reeditare a umblat adminul pentru ca sunt anumite situatii in care e mai bine asa. Se poate infuria unul odata si sa isi stearga toate mesajele.

Cred ca aveti dreptate, se poate folosi orice material inert in mustul fierbinte. Cred ca cel mai bne ar fi ceva care sa aiba masa cat mai mare si volum cat mai mic a.i. sa nu ridice mult volumul mustului in oala dar sa inmagazineze multa caldura. am niste discuri de otel de 5 si 10 kg dar neavand scop alimentar nu cred ca sunt indicate.

ideea cu saramura e buna, apa neinghetand in sticla nici nu risca sa se sparga, dar intrebarea e: ce se intampla cu sticla in momentul imersarii in lichid fierbinte, ea fiind rece? Deci e un salt de la cateva grade sub 0 la aproape +100. Nu se poate sparge? Sticla obisnuita nu rezista la socuri termice.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
cred ca ai toate sansele sa ... spargi sticla    nu fa asta

... daca nu ai de ales ... foloseste discurile    si le pui in dunga , in felul asta schimbul de caldura se va face mai repede 

daca ceaiul e prea fierbinte ... bagi 2 lingurite in cana ... si poti sa-l bei mai iute

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la