Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
karina22 la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 54 ani
Bauturi / Fermentarea / Mere verzi, necoapte Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am mutat aici pentru a lasa curat topicul cu formule.


DApruna a scris:

Vin si eu cu o intrebare ce pica ca nuca-n perete fata de postarile academice de aici (calcule, formule, procente)... si anume:
Merele verzi, cazute din pom (supra productie) pot fi puse in valoare pentru o distilare, se poate extrage ceva din ele, o aroma, something ... Nu sunt de tipul celor acre dar nici dulci; concentratia de zahar nici n-o intuiesc macar. La tara cica s-au strans destule: un butoi de 200 litri si mai urmeaza inca.
Adica stiti vreo metoda sa pot obtine ceva in afara de borhot pt animale (si eventual fara adaos de zahar, ca asta o intuiesc) . Multam cu anticipatie!
   


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Daca sunt acre nu cred ca poti face ceva cu ele.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
In principiu nu este util pentru fermentare nici un fruct care nu a dezvoltat suficiente zaharuri. Chiar si fructele copte sunt de preferat sa se desprinda singure din pom. Nu trebuiesc culese sau scuturate.
Fructul care cade singur dupa coacere are maximum de zaharuri in pulpa.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
daca adaugi zahar ... undeva la 150g/L ... cred ca o sa obtii un alcool cu arome de mar    ... banuiesc ca sunt ceva arome acolo ...eu am pus coji de mar de vara intre prima si a doua distilare la rom ... NU POT SA ZIC CA ... AM CISTIGAT CEVA(la 77grade mai greu cu gustul... oricum ma asteptam ca melasa sa ma impresioneze ... dar nu a fost cazul !) ... DAR NICI RAU NU A FACUT
(nu zic mai mult de 150 ... pt ca nu am nici o idee daca drojdiile au ce minca sau nu ... oricum fa un test ... alcool de visinata tot iese ... chiar daca o sa distili de 3 ori)

intrebarea e ... trebuiesc si drojdii sau nu ?
eu as zice ca da ... daca tot ai dat banii pe zahar ...   

... poate ca ... niste urme de zahar ai acolo ...    ... daca si lamiia are zahar , de ce nu ai avea si tu acolo 


 

p.s.
la vinul de al doilea ... nu prea e zahar ... dar daca pui ceva zahar ... iese un vin usor si bun de "de sapa" cum zice bunica 

p.s.2.
acum e cald ... in 2 saptamani trebuie deja sa distili ... max3
... oricum e bine sa te antrenezi la distilat si separat fractii ... NU UITA SA FII GENEROS CU FRUNTEA +CAPUL ... SI CU COZILE DE CE NU

DACA VREI SA BEI ... IA DOAR CE E BUN !


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
La aceasta data merele sunt "suficient" de verzi cat sa nu aiba arome sau zaharuri.
Nu te incurajez sa te apuci de distilare! Daca vrei, incearca cu o mica cantitate de mere.

Nu e bine sa "arzi gazul" degeaba (gazul, curentul electric, lemnele-pentru distilare)!
E bine sa "arzi gazul" cu folos!

Numai bine!


pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2391
daca ... merele sunt suficient de verzi ca sa nu aiba nici arome ... si nici zahar... ATUNCI CHIAR CA O SA ARZI GAZUL DE POMANA   

ORICUM inainte de a lucra pe scara mare  ... fa un experiment pe o statie pilot      si chiar daca anul asta pierzi ... o sa stii ce trbuie sa faci in alti ani !    


 

p.s.
daca nu poti minca 1-2 merisoare de alea ... atunci nu prea cred ca merita nici sa experimentezi ...


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
DApruna
10%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
Multam tuturor de recomandari ! Eram hotarat sa adaug ceva zahar ; de drojdii nu prea am experimentat dar ar merita (de ce tip?) ! Si vorba lui Caberlot, pana la urma marfa poate fi foarte buna si "de sapa", la tara asta e moneda forte ! Nu-i poti activa pe niciunul daca nu-i "amorsezi" cu una mica inainte de lucru, inainte de masa, inainte de plata, inainte de a pleca si asa, pentru rod/spor in ceea ce faci !

Sunt vreo trei meri batrani, nu ceva soi nobil, chiar un pic dulci de felul lor, au avut multe fructe si au inceput sa cada si am zis ca sa scot ceva din ce ne-a dat (cu prisos) natura. Multumesc de intelegere SineNomine, am plasat-o undeva, nu gasisem niciun topic adecvat subiectului.

Astept cu emotie coacerea caiselor!  Nu ca as avea (inca pe rod) in curte dar cine cauta gaseste ! Ultima oara am prins trenu acum trei ani.     


pus acum 12 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124

DApruna a scris:


Astept cu emotie coacerea caiselor!  Nu ca as avea (inca pe rod) in curte dar cine cauta gaseste ! Ultima oara am prins trenu acum trei ani.     


Trenul se apropie de gara!!  =D
Anul asta poti prinde (inca) trenul!
Caise parfumate gasesti in zonele calde si nisipoase din Oltenia si Dobrogea.
In sudul Doljului cauta caise in zona Sadova-Calarasi-Dabuleni sau Rojiste-Tamburesti!
Nu risti sa te intorci de acolo fara caise, garantat gasesti! Pune sacii goi in portbagaj si fa o excursie pe acolo....
Bafta!


pus acum 12 ani
   
DApruna
10%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
Multam de prezentare si de sugestii de excursii "fructuoase"; ma descurc cu Dobrogea,  "plai de dor" si ars de soare ! Sper sa prind trenu, o nada am aruncat, nu stiu exact cum e productia anu asta si cum e oferta producatorilor. 

pus acum 12 ani
   
DApruna
10%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
Revin cu clarificari referitoare la distilatul din mere verzi... Am facut incercarea cu adaos de zahar; concluzia ?  NU MERITA chinul pentru o tuica slaba, acra si un gust jalnic, mai ales ca utilizezi zahar care ar mere mai bine la altele... Nu recomand ! Pierdere de resurse si dezamagiri.

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la