Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: karina22 la Simpatie.ro
| Femeie 25 ani Bucuresti cauta Barbat 25 - 54 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Am mutat aici pentru a lasa curat topicul cu formule.
DApruna a scris:
Vin si eu cu o intrebare ce pica ca nuca-n perete fata de postarile academice de aici (calcule, formule, procente)... si anume: Merele verzi, cazute din pom (supra productie) pot fi puse in valoare pentru o distilare, se poate extrage ceva din ele, o aroma, something ... Nu sunt de tipul celor acre dar nici dulci; concentratia de zahar nici n-o intuiesc macar. La tara cica s-au strans destule: un butoi de 200 litri si mai urmeaza inca. Adica stiti vreo metoda sa pot obtine ceva in afara de borhot pt animale (si eventual fara adaos de zahar, ca asta o intuiesc) . Multam cu anticipatie! |
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
|
|
Daca sunt acre nu cred ca poti face ceva cu ele.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
|
|
In principiu nu este util pentru fermentare nici un fruct care nu a dezvoltat suficiente zaharuri. Chiar si fructele copte sunt de preferat sa se desprinda singure din pom. Nu trebuiesc culese sau scuturate. Fructul care cade singur dupa coacere are maximum de zaharuri in pulpa.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
danutz_2009
30%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
|
|
La aceasta data merele sunt "suficient" de verzi cat sa nu aiba arome sau zaharuri. Nu te incurajez sa te apuci de distilare! Daca vrei, incearca cu o mica cantitate de mere.
Nu e bine sa "arzi gazul" degeaba (gazul, curentul electric, lemnele-pentru distilare)! E bine sa "arzi gazul" cu folos! Numai bine!
|
|
pus acum 12 ani |
|
DApruna
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
|
|
Multam tuturor de recomandari ! Eram hotarat sa adaug ceva zahar ; de drojdii nu prea am experimentat dar ar merita (de ce tip?) ! Si vorba lui Caberlot, pana la urma marfa poate fi foarte buna si "de sapa", la tara asta e moneda forte ! Nu-i poti activa pe niciunul daca nu-i "amorsezi" cu una mica inainte de lucru, inainte de masa, inainte de plata, inainte de a pleca si asa, pentru rod/spor in ceea ce faci !
Sunt vreo trei meri batrani, nu ceva soi nobil, chiar un pic dulci de felul lor, au avut multe fructe si au inceput sa cada si am zis ca sa scot ceva din ce ne-a dat (cu prisos) natura. Multumesc de intelegere SineNomine, am plasat-o undeva, nu gasisem niciun topic adecvat subiectului.
Astept cu emotie coacerea caiselor! Nu ca as avea (inca pe rod) in curte dar cine cauta gaseste ! Ultima oara am prins trenu acum trei ani.
|
|
pus acum 12 ani |
|
danutz_2009
30%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
|
|
DApruna a scris:
Astept cu emotie coacerea caiselor! Nu ca as avea (inca pe rod) in curte dar cine cauta gaseste ! Ultima oara am prins trenu acum trei ani. |
Trenul se apropie de gara!! =D Anul asta poti prinde (inca) trenul! Caise parfumate gasesti in zonele calde si nisipoase din Oltenia si Dobrogea. In sudul Doljului cauta caise in zona Sadova-Calarasi-Dabuleni sau Rojiste-Tamburesti! Nu risti sa te intorci de acolo fara caise, garantat gasesti! Pune sacii goi in portbagaj si fa o excursie pe acolo.... Bafta!
|
|
pus acum 12 ani |
|
DApruna
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
|
|
Multam de prezentare si de sugestii de excursii "fructuoase"; ma descurc cu Dobrogea, "plai de dor" si ars de soare ! Sper sa prind trenu, o nada am aruncat, nu stiu exact cum e productia anu asta si cum e oferta producatorilor.
|
|
pus acum 12 ani |
|
DApruna
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
|
|
Revin cu clarificari referitoare la distilatul din mere verzi... Am facut incercarea cu adaos de zahar; concluzia ? NU MERITA chinul pentru o tuica slaba, acra si un gust jalnic, mai ales ca utilizezi zahar care ar mere mai bine la altele... Nu recomand ! Pierdere de resurse si dezamagiri.
|
|
pus acum 12 ani |
|