Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Nebunyka pe Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Bacau
cauta Barbat
21 - 52 ani
Bauturi / Distilarea / Distilare de doua ori cu coloana Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Astazi am incercat sa distilez a doua oara, vreau sa fac alcool pentru visinata.
Nu am reusit sa distilez folosind coloana mea. Cantitatea de reflux este prea mare si imi blocheaza orificiul oalei chiar si pe cel mai mic ochi de la aragaz, dat la minim. Aburul a iesit cu presiune pe langa capac. Noroc ca am fost destul de precaut sa nu plec de langa oala nici o clipa si am oprit focul inainte de a se intampla vreo nenorocire.
Distilatul pe care l-am bagat in oala l-am diluat la 40°. Cred ca este prea mult...
Ce tarie ar trebui sa aibe alcoolul din oala ca sa nu faca probleme la distilare?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Pi eu ma gandesc sa-ti recomand izolarea termica a coloanei de reflux. Infasoara o carpa uscata de bumbac pe coloana si astfel limitezi cantitatea de reflux.
Daca ai la indemana poti folosii cu mare succes izolatia pentru tevi.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Eu am incercat sa reduc refluxul prin micsorarea debitului de apa. Am ajuns sa am aproape 40°C pe retur dar nu s-a simtit o diferenta prea mare.
Un alt aspect ar fi ca refluxul nu este constant, vine in valuri.
Voi incerca si cu coloana izolata si voi mai dilua distilatul, sa il aduc pe undeva pe la 30°.
Coloana este foarte bine construita dar nu este facuta pentru asa ceva, nu poate prelua toate cantitatea de abur pe care o primeste. Ar trebui sa aibe diametrul mai mare...


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
am patit acelasi lucru ... ca si voi 
la distilarea a doua ... distilatul venea in valuri  citeodata pe teava iesea lichid+vapori cu presiune   
(m-am gindit ca plita cu inductie ... merge in valuri ... dar de ce numai la lamurit ...)

dupa ce am mai citit pe ici pe colo ... am gasit ca lichidele prea pure fierb greu pentru ca nu au impuritati care sa se constitue in `centrede fierbere` 

... si ideea era sa introduci ceva imporitati si/sau ... ceva cioburi de sticla pe fundul oalei care sa creeze puncte calde de unde lichidul sa inceapa fierberea     

AM PUS NISTE PIETRE ALBE DE RIU-CIT 1-2ALUNE DE MARI ... vreo 5-6 care zornaie cind fierbe oala ...

situatia pare buna    functioneaza ...
... dar nu am avut cind sa o mai verific de ce functioneaza pt ca in acelasi test am redus si lungimea de coloana (doar de asta am coloana din 2 buc)
... deci nu stiu de ce acum lucrurile par sa mearga bine ...
pietricele/lungime coloana ...

poate ca faceti voi teste ...   


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Va multumesc la amandoi.
Am pus pietricele, am izolat coloana cu un prosop si am diluat la 33°.
Curge frumos cu zgomot de pietricele.
Deja am un litru la 91°.     


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
o scurtare de coloana=o reducere de reflux=o coloana izolata

ma bucur ca treaba merge ...

sa ne spui cum merge pina la sfirsit !


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
A trebuit sa opresc, continui maine seara.
Am ajuns pe la jumatatea distilarii, am 3.5 L de alcool la 89°. Vreau sa opresc cand distilatul total va avea 85°.     


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
pai daca ai 3,5L de alcool de 89grade asa cum zici , banuiesc ca esti la jumatate ... si deci gradul alcoolic la ce e in oala e scazut la jumatate ... 
... asa ca nu mai cred sa ai probleme cu ... DISTILAREA A 2-A

PROBABIL CA ASTA E SOLUTIA ... PITRICELE+SCURTATCOLOANA(=CU IZOLAT COLOANA PT A SE REDUCE REFLUXUL)

   


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Da, asta este solutia. Distilarea a decurs normal de la inceput pana cand am oprit, nu au fost niciun fel de probleme.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Ma bucur ca ai reusit sa tii in frau instalatia.

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

Da, asta este solutia. Distilarea a decurs normal de la inceput pana cand am oprit, nu au fost niciun fel de probleme.


HALLO ,

SINE nu ne faci si noua un rezumat ... ce ai distilat si cit ai scos 

... sunt curios de ex la cit ai oprit distilarea 
... si la cit a inceput sa cirga a 2-a zii (ma refer la grade alcool)  ...
... si cam cit a durat -la ce viteza ai mers 

merci pentru informatii daca le-ai scris ...

merci


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nu am scris pentru ca aseara nu am mai putut sa distilez.
Am pornit acum 2 ore distilarea. Cand s-a umplut papagalul distilatul avea 90° dar dupa aproximativ 300 ml a scazut la 88°, taria la care am oprit alaltaieri.
Acum curge cu 800 ml pe ora si taria in papagal este de 87°.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
inainte sa opresti dstilarea ...
... verifica cit ai recuperat ... si daca nu ai macar 65% din alcool (5+15+65+15) atunci continua ...
... si cozile pe care le aduni le redistili anul viitor ! ... nu cred ca usoare urme de arome straine sa deranjeze visinile 

pt arome :
aici sunt ... povestite aromele ...

si aici pt toate fructele ...

si aici ... diferite substante volatile din vin sau distilat ... de unde vin aromele
... se pare ca Cu e un catalizator pt producerea de CAPROATE D'ETHYLE ,CAPRYLATE D'ETHYLE etc.



 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am oprit la 60° ca incepea sa miroasa urat. Am adunat 6 l la 84°.  Nu am mai adunat cozi, nu cred ca se merita sa pierd timpul cu ele.

M-am uitat putin la aromele de la primul site si am vazut ca au si aroma de vodka. Ce aroma are vodka?     


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
pai vodca ... ar trebuii sa aiba ceva arome de cereale ... vag de fin   

siturile sunt bune ca sa vedem cam cum ... descriu altii aromele   

daca ai fost multumit de randament ... nu mai aveai nevoie sa aduni cozile daca zici ca nu avea un miros bun ... PROBABIL CA NU LE PUTEAI FOLOSII LA AROMAT ALTE ALCOALE ...

din ce facut alcoolul ?
zahar, cereale ?

ORICUM BANUIESC CA AI SCOS DESTUL PENTRU O SARJA BUNA DE VISINATA        ... LA 84% E OK !


 

P.S.
EU AM 2-3L DE FRUNTE SI CAP + adaug otet ... pe care ii rulez cind ma apuc de treaba ca sa curat instalatia=coloana de Cu


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am amestecat cam tot ce nu mi-a placut din distilarile mele: primul meu distilat, din vin, care avea un puternic miros de sulf, niste alcoolde cereale dintr-o plamada imputita si cateva distilari din zahar.

Ar mai fi fost destul alcool in oala dar nu l-as fi folosit, in niciun caz, la bauturi, mirosea incredibil de urat....

Pentru visinata e de ajuns... dar vreau sa fac si afinata... 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... si ai scapat de toate neplacerile=gusturi bizare  daca ai mai distilat inca o data 

oricum tu nu ai de curatzat coloana ... dar ramane de curatat  racitorul  dar asta nu e greu ... merge si fara ... distilarea de incalzire 

pai pt. afinata ... pune iute de un orez ... din ce zicea samogon e cea mai buna solutie    ...
... eu (ASA cum am mai zis) am facut alcool din zahar cu drojdii turbo-still cu rezultate ok  ... cu distilare dubla cu coloana-tzeava goala am scos 80-82% ...
... nu mai stiu ...

cert e ca romul din melasa+zahar brun a iesit la 77%  ... alcoolul cred ca e mai sus 

MULTE SPORURI !
 

SI MAI LASANE SA STIM CE MAI EXPERIMENTEZI     


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Asa este, orezul este cel mai bun. Pe langa mirosul aproape inexistent are si cel mai bun randament. La aceleasi cantitati folosite, la orez, am avut cu 350 ml mai mult si 5° in plus. Nici nu mai vreau sa fac alcool din zahar, dureaza mult mai mult fermentarea, este cam la fel la pret cu orezul si mai trebuie distilat si a doua oara. Orezul nu are nevoie de doua distilari.   
Ca se nu mai vorbesc ca plamadirea orezului este cea mai usoara dintre toate cerealele. 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Si eu votez tot pentru orez.

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
DApruna
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 45

Caberlot a scris:

inainte sa opresti dstilarea ...
... verifica cit ai recuperat ... si daca nu ai macar 65% din alcool (5+15+65+15) atunci continua ...
... si cozile pe care le aduni le redistili anul viitor ! ... nu cred ca usoare urme de arome straine sa deranjeze visinile 

pt arome :
aici sunt ... povestite aromele ...

si aici pt toate fructele ...

si aici ... diferite substante volatile din vin sau distilat ... de unde vin aromele
... se pare ca Cu e un catalizator pt producerea de CAPROATE D'ETHYLE ,CAPRYLATE D'ETHYLE etc.

Impresionant ! M-ai "dat pe spate"cu link-urile de arome, esente, substante volatile. De mai ai ceva similar posteaza, recomanda, sunt avid de asemenea informatii. Chiar m-as gandi sa pot extrage ceva esente din natura, prin distilare (de genul celor extrase in laborator)

 


pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
allooo maestrii visinatei ...

pe la mine e o mare problema cu visinele ... asa ca m-am hotarit sa fac afinata ...    pt ca afenele-altoite ce e drept se gasesc mult mai usor 

... acum ... are cineva vre-o reteta buna de afinata?
... am mai facut si anul trecut ... si acum 2 ani ... si a iesit buna    dupa reteta de la mama afene+1/2 zahar+soare1-2 sapatamini si apoi le inunzi cu alcool ... inainte de consum reglezi taria ...

dar anul asta ... m-am uitat pe net si ... erau mai multe variante ... cu zahar brun ... sau unii spuneau sa adaugi esenta de vanilie etc. 

VREAU SA STIU DACA A INCERCAT CINEVA ... CU ZAHAR BRUN ... SAU/SI CU VANILIE 


MERCI,
 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
DApruna
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 45
Mergi pe carari cunoscute ! Cu cat te complici in retete la care nu cunosti rezultatul ai toate sansele sa dai rateu si ... e pacat de fructul ala valoros. Fao cum o stii tu, clasica si apoi poti experimenta "dopo" cum vrei tu !

pus acum 11 ani
   
DApruna
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 45
La mine in zona inca se mai gasesc visine cu pret intre 7 si 9 lei/kg, asa pe ultima strigare!

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

DApruna a scris:

La mine in zona inca se mai gasesc visine cu pret intre 7 si 9 lei/kg, asa pe ultima strigare!



multam de sugestie ... 

dar nu-mi permit sa fac un import de visine 
... as putea incerca cu compot sau cu sirop-dulceta ... dar nu e chiar la fel 

asa ca raman pe ... afine 

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
o sa fac un test ... de afinata ... nu de alta , dar ci afenele astea altoite obtii mai mult culoare ...

1. afinata de anul trecut cu o atingere de vanilie ... sa vad daca imi place ... daca se potrivesc aromele ... si daca merge o sa adaug un batz=pastaie de vanilie  

2.  in ceva mai mic o sa pun afene cu zahar brun ... la rom nu m-a impresionat zaharul brun ...    ... asa ca merg pe cantitati mici ... oricum imi place aroma aia care aduce a caramel si inca ceva ...


nu stiu de ce ... dar eu cred ca visinele s-ar maria bine cu afenele ... pt ca visinele sunt acide si ar da ceva vioiciune ... in pahar 

... am gustat ... o bautura facuta accidental ... un amic a pus niste vin rosu (NU PREA REUSIT vechi de 2 ani --facea curat prin beci) peste visinele din visinata ... in ideea sa distileze tot ... ACUM REZULTATUL E O DELICATESA ... ADUCE A FLORIS  ... SI/SAU MARTINII DACA II MAI PUNE CEVA COJI DE CITRICE  CA SA FIE O IDEE AMAR   

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Am patit si eu problema cu "curgerea in valuri". Se intampla, asa cum a zis Caberlot, din cauza lichidelor prea pure. Deci la a doua distilare nu trebuie uitat de pietricele in cazan.

_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Vin si eu cu un mic off topic:-) ce coloane folositi? Si-a construit cineva unul? Nu de alta, dar nu imi permit sa dau 100+ euro pe o coloana... Iertare pentru off, dar am zis sa nu fac topic nou pentru nimic.

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Caberlot parca zicea ca si-a construit coloana singur.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
marinache
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 89
Caberlot
ai o coloana de distilare facuta de  tine ?!!
Poti sa dai ceva detalii ?

spor


pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... coloana mea ... e o teava de Cu de 1 1/2 ... fara umplutura = PACKING

e formata din 2 buc ... de 8 si de 10 sau 12 inch ...

... si la prima distilare de la un lichid de start de 10-16% ... obtin 35-40% daca merg pina la 15% la gura tevii
... iar la a doua tai mai sus ... si tin cozile separat ... dar da 77% pe teava lunga=8+12... acum nu mai am foile cu rezultate

cazanul e o oalsa de 16L ... si o incarc la 12-14L

... am vrut sa pun umplututra=packing ... din bureti de Cu folositi la spalat vase ... DAR am fost intrigat de ce frumos straluceste Cu ala ... asa ca l-am incercat cu bricheta... a facut o mica flama ==> are un lac pentru aspect
AM RENUNTAT!

... NU AM MAI FACUT NIMIC CA SA AM REFLUX... consider ca pt ce am eu nevoie ... ajunge 77% (TEAVA ASIGURA EA CEVA REFLUX)... poate ca intr-o zii o sa "strapung perpendicular segmentul lung cu 2-3 tevi de 1/2 prin care o sa trec apa rece ... ceva ca in poza ... vad ca mi-au furat ideea cu coloana in 2 buc... le fur si eu ideea cu condensatorul de reflux (nu-mi suna bine deflegmator)

NU TIN SA FAC 99.99%

... oricum ... mai am in cap ... sa fac 2 bulbuci (BUBLER)inseriati ... si asta va da ceva mai mult decit o coloana cu 2 talere  ... etc.



 

p.s.
am oprit ... cercetarile +investitiile ... pt ca nu imi e clar daca chiar am nevoie si nici daca ... sa continuui pe Cu ... sau sa trec pe inox ...ASTA E VINA LUI SAMOGON


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Se pot folosi inelele ceramice folosite in filtrele de apa de la acvarii, in loc de pietricele, pe fundul oalei?

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
marinache
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 89

SineNomine a scris:

Se pot folosi inelele ceramice folosite in filtrele de apa de la acvarii, in loc de pietricele, pe fundul oalei?


dupa parerea mea   poti pune inele ceramice .Intreb totusi de ce vrei sa pui inele  ?Ai o instalatie  din sticla sau  e din metal si e   noua ?Sau poate distili pe ea ceva cu o puritate mai mare ??
spor


pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Vrei inelele ca sa nu lipeasca? Eu cred ca nu o sa mearga. Pe langa inele ajunge destula pulpa la fund.

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
El vrea sa vibreze inelele pe fund ca sa nu mai curga distilatul in valuri. Daca e ceramica e ok. Sa nu fie melamina sau ceva.

_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Este exact pentru ce spune Samogon. Si intrebarea tot Samogon a inteles-o. 
Inelele sunt chiar din ceramica sau din altceva?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Sunt ceramica 100%, fara lac, fara glazura. Ceramica poroasa exact cum arata cantul unui ciob de farfurie.
Nu stiu daca am mai povestit dar in copilarie am vazut cum pe fundul oalei de sarmale se aseza o farfurie de ceramica, cu fundul in sus si peste care se cladeau sarmalele. Mama zicea ca in felul asta nu or sa se lipeasca.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
marinache
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 89

Samogon a scris:

El vrea sa vibreze inelele pe fund ca sa nu mai curga distilatul in valuri. Daca e ceramica e ok. Sa nu fie melamina sau ceva.


Distilat in valuri ?Esti sigur ca asta e cauza ?O problema oarecare paote avea mai multe efecte. E foarte interesant fenomenul dar nu prea am date despre ce faci si instalatia utilizataca sa pot sa imi fac o idee .
spor


pus acum 11 ani
   
marinache
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 89

SineNomine a scris:

Este exact pentru ce spune Samogon. Si intrebarea tot Samogon a inteles-o. 
Inelele sunt chiar din ceramica sau din altceva?


Sigur poti sa pui inele ceramice dar contextul pe care il prezinti nu e clar.Ce fel de cazan ai ?Inox ,cupru ,sau altele ?De citi litri?Incalzesti la foc direct pe lemne ,gaz ,electric ?Plamada e viscoasa sau e fluida ?Ai agitator ?E plamada de fructe ,cereale sau altceva .......Sunt foarte multe elemente care pot influenta fierberea si distilrea  unei plamezi /borhot ......
spor


pus acum 11 ani
   
marinache
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 89

iunicu a scris:

Sunt ceramica 100%, fara lac, fara glazura. Ceramica poroasa exact cum arata cantul unui ciob de farfurie.
Nu stiu daca am mai povestit dar in copilarie am vazut cum pe fundul oalei de sarmale se aseza o farfurie de ceramica, cu fundul in sus si peste care se cladeau sarmalele. Mama zicea ca in felul asta nu or sa se lipeasca.


In toate laboratoarele  din lume se pun inele ceramice in blaza de sticla  atunci cind distili ,fierbi ,rectifici  ceva .Cred ca incercati sa experimentati un nou mod de a distila  pe aragaz sau cautati o solutie la o problema oarecare.
spor la experimente.

ps
pasiunea sau cercetarea aduc mari satisafactii dar numai dupa ce ai obtinut  reultatul dorit .In  materie de distilare roata este inventata deja.Poti evita lipirea daca pui fund dublu sau o tabla  intre flacara  si cazan.Si mie  place sa experimentez  dar  numai  pe banii altora -.
spor


pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
marinache, intrebarile tale au raspuns chiar in topicul acesta. Trebuie doar sa-l citesti de la inceput.

iunicule, am vazut in Hornbach o cutie cu inele ceramice de la Tetratec care costa 12-13 lei. Merita sa cumpar? Sunt bune?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Panterik
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 19
ar trebui sa fie bune, sunt pentru filtrele externe de acvariu, inerte chimic, si fiind ceramica rezista la temperaturi inalte

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Tetratecul este o firma renumita printre acvaristi. Sunt foarte bune. Eu am cumparat acum cativa ani niste inele ceramice ambalate in pungi fara nici o eticheta, 9 lei/kg.

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
marinache
20%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 89
Am o intrebare pentru specialisti de pe acest forum :
  Ce se intimpla daca pui altceva  ca  de exemplu   cioburile de la o  farfurie  sau cana de portelan care sa  spart ??In loc de aceste inele de portelan speciale ,de acvariu.Care pot facute prin orice sopron din diverse   materiale.Un kg de inele ceramice inerte  speciale cumparate de la o firma serioasae costa cam de ...7 -9   ori mai mult.Eu recomand cioburile de la farfurii, cani  pe care de obicei la aruncam.
Spor


pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... nu se intimpla nimic !!!
sunt chiar mai bune    se spune ca muchiile ascutite sunt mai potrivite ca sa porneasca fierberea   

... dar e mai greu de umblat cu cioburi ascutite  

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Panterik
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 19
Chiar crezi ca alea sunt portelan, sun foarte adevarat ceramica ca si strachinile bunicii.
Acele indele ceramice de la Tetra garantat sunt foarte bune, eu am folosit la filtru acvariului unde mediul este foarte pretentios.


pus acum 11 ani
   
Panterik
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 19
Stati ca sunt unpic confuz, folositi ca umplutura sau in vasul de fierbere, daca e in vasul de fierbere ajuta sa nu faca spuma.

pus acum 11 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
In vasul de fierbere.
Din punctul meu de vedere nu vad nici o diferenta intre inelele ceramice, cioburi de vesela, fie ea si din sticla, gresie, faianta si pietrisul ordinar.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Pietrisul ordinar se dizolva incet la fierbere. Am avut o mana de pietricele pe care le-am folosit la mai multe distilari si s-au micsorat. Am folosit doar pietre de rau.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Panterik
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 19
Pietrele de rau sunt formate din silicati si carbonati de calciu, devin solobuli la temperaturi inalte.
Portelanul are rolul de a inpiedica formarea bulelor pe fundul vasului.
Eu folosea portelan, din mojar de laborator, spart in fierberea perolului sa elimin efectul de spumare, aici se aplica acelasi principiu.


pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
...      pai poate ca pietrele sa se dizolve la fierbere ... din motive de acizi etc. ... dar cind spui temperaturi inalte ... eu inteleg ceva mai mult de 100C ...

... si eu v-am recomandat sa folositi pietricele albe-transparente de ... cremene le spuneam noi ... se gasesc la munte      ... poate ca pare complicat daca nu esti la munte 


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Panterik
10%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 19
Nu temperaturi inalte nu inseamna peste 100C, calciu din pietrele de rau solubilizeaza sub 40C

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Panterik a scris:

Nu temperaturi inalte nu inseamna peste 100C, calciu din pietrele de rau solubilizeaza sub 40C


ok ,
acum m-am linistit ...  

dar se pot gasii si pietrcele care nu se dizolva ... banuiesc ca pitericelele alea albe-translucide nu se dizolva ...

... oricum ... nu se tulbura distilatul de la sarurile dizolvate ...  



 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la