Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login
POZE BAUTURI
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Cristina02 pe Simpatie.ro
 | Femeie 24 ani Arges cauta Barbat 26 - 80 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Astazi am incercat sa distilez a doua oara, vreau sa fac alcool pentru visinata. Nu am reusit sa distilez folosind coloana mea. Cantitatea de reflux este prea mare si imi blocheaza orificiul oalei chiar si pe cel mai mic ochi de la aragaz, dat la minim. Aburul a iesit cu presiune pe langa capac. Noroc ca am fost destul de precaut sa nu plec de langa oala nici o clipa si am oprit focul inainte de a se intampla vreo nenorocire. Distilatul pe care l-am bagat in oala l-am diluat la 40°. Cred ca este prea mult... Ce tarie ar trebui sa aibe alcoolul din oala ca sa nu faca probleme la distilare?
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
|
|
Pi eu ma gandesc sa-ti recomand izolarea termica a coloanei de reflux. Infasoara o carpa uscata de bumbac pe coloana si astfel limitezi cantitatea de reflux. Daca ai la indemana poti folosii cu mare succes izolatia pentru tevi.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Eu am incercat sa reduc refluxul prin micsorarea debitului de apa. Am ajuns sa am aproape 40°C pe retur dar nu s-a simtit o diferenta prea mare. Un alt aspect ar fi ca refluxul nu este constant, vine in valuri. Voi incerca si cu coloana izolata si voi mai dilua distilatul, sa il aduc pe undeva pe la 30°. Coloana este foarte bine construita dar nu este facuta pentru asa ceva, nu poate prelua toate cantitatea de abur pe care o primeste. Ar trebui sa aibe diametrul mai mare...
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Va multumesc la amandoi. Am pus pietricele, am izolat coloana cu un prosop si am diluat la 33°. Curge frumos cu zgomot de pietricele. Deja am un litru la 91°. 
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
A trebuit sa opresc, continui maine seara. Am ajuns pe la jumatatea distilarii, am 3.5 L de alcool la 89°. Vreau sa opresc cand distilatul total va avea 85°. 
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Da, asta este solutia. Distilarea a decurs normal de la inceput pana cand am oprit, nu au fost niciun fel de probleme. 
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
|
|
Ma bucur ca ai reusit sa tii in frau instalatia.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Nu am scris pentru ca aseara nu am mai putut sa distilez. Am pornit acum 2 ore distilarea. Cand s-a umplut papagalul distilatul avea 90° dar dupa aproximativ 300 ml a scazut la 88°, taria la care am oprit alaltaieri. Acum curge cu 800 ml pe ora si taria in papagal este de 87°.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Caberlot
Moderator
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2392
|
|
inainte sa opresti dstilarea ... ... verifica cit ai recuperat ... si daca nu ai macar 65% din alcool (5+15+65+15) atunci continua ... ... si cozile pe care le aduni le redistili anul viitor ! ... nu cred ca usoare urme de arome straine sa deranjeze visinile
pt arome : aici sunt ... povestite aromele ...
si aici pt toate fructele ...
si aici ... diferite substante volatile din vin sau distilat ... de unde vin aromele ... se pare ca Cu e un catalizator pt producerea de CAPROATE D'ETHYLE ,CAPRYLATE D'ETHYLE etc.

_______________________________________ "O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Am amestecat cam tot ce nu mi-a placut din distilarile mele: primul meu distilat, din vin, care avea un puternic miros de sulf, niste alcoolde cereale dintr-o plamada imputita si cateva distilari din zahar.
Ar mai fi fost destul alcool in oala dar nu l-as fi folosit, in niciun caz, la bauturi, mirosea incredibil de urat....
Pentru visinata e de ajuns... dar vreau sa fac si afinata... 
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Asa este, orezul este cel mai bun. Pe langa mirosul aproape inexistent are si cel mai bun randament. La aceleasi cantitati folosite, la orez, am avut cu 350 ml mai mult si 5° in plus. Nici nu mai vreau sa fac alcool din zahar, dureaza mult mai mult fermentarea, este cam la fel la pret cu orezul si mai trebuie distilat si a doua oara. Orezul nu are nevoie de doua distilari. Ca se nu mai vorbesc ca plamadirea orezului este cea mai usoara dintre toate cerealele. 
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
|
|
Si eu votez tot pentru orez.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
DApruna
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
|
|
Mergi pe carari cunoscute ! Cu cat te complici in retete la care nu cunosti rezultatul ai toate sansele sa dai rateu si ... e pacat de fructul ala valoros. Fao cum o stii tu, clasica si apoi poti experimenta "dopo" cum vrei tu ! 
|
|
pus acum 12 ani |
|
DApruna
10%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 45
|
|
La mine in zona inca se mai gasesc visine cu pret intre 7 si 9 lei/kg, asa pe ultima strigare!
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
Am patit si eu problema cu "curgerea in valuri". Se intampla, asa cum a zis Caberlot, din cauza lichidelor prea pure. Deci la a doua distilare nu trebuie uitat de pietricele in cazan.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
bionut
50%
 Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 293
|
|
Vin si eu cu un mic off topic:-) ce coloane folositi? Si-a construit cineva unul? Nu de alta, dar nu imi permit sa dau 100+ euro pe o coloana... Iertare pentru off, dar am zis sa nu fac topic nou pentru nimic.
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Caberlot parca zicea ca si-a construit coloana singur.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
marinache
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 89
|
|
Caberlot ai o coloana de distilare facuta de tine ?!! Poti sa dai ceva detalii ?
spor
|
|
pus acum 12 ani |
|
Caberlot
Moderator
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2392
|
|
... coloana mea ... e o teava de Cu de 1 1/2 ... fara umplutura = PACKING
e formata din 2 buc ... de 8 si de 10 sau 12 inch ...
... si la prima distilare de la un lichid de start de 10-16% ... obtin 35-40% daca merg pina la 15% la gura tevii ... iar la a doua tai mai sus ... si tin cozile separat ... dar da 77% pe teava lunga=8+12... acum nu mai am foile cu rezultate
cazanul e o oalsa de 16L ... si o incarc la 12-14L
... am vrut sa pun umplututra=packing ... din bureti de Cu folositi la spalat vase ... DAR am fost intrigat de ce frumos straluceste Cu ala ... asa ca l-am incercat cu bricheta... a facut o mica flama ==> are un lac pentru aspect AM RENUNTAT!
... NU AM MAI FACUT NIMIC CA SA AM REFLUX... consider ca pt ce am eu nevoie ... ajunge 77% (TEAVA ASIGURA EA CEVA REFLUX)... poate ca intr-o zii o sa "strapung perpendicular segmentul lung cu 2-3 tevi de 1/2 prin care o sa trec apa rece ... ceva ca in poza ... vad ca mi-au furat ideea cu coloana in 2 buc... le fur si eu ideea cu condensatorul de reflux (nu-mi suna bine deflegmator)
NU TIN SA FAC 99.99%
... oricum ... mai am in cap ... sa fac 2 bulbuci (BUBLER)inseriati ... si asta va da ceva mai mult decit o coloana cu 2 talere ... etc.

p.s. am oprit ... cercetarile +investitiile ... pt ca nu imi e clar daca chiar am nevoie si nici daca ... sa continuui pe Cu ... sau sa trec pe inox ...ASTA E VINA LUI SAMOGON
_______________________________________ "O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă! Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Se pot folosi inelele ceramice folosite in filtrele de apa de la acvarii, in loc de pietricele, pe fundul oalei?
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
marinache
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 89
|
|
SineNomine a scris:
Se pot folosi inelele ceramice folosite in filtrele de apa de la acvarii, in loc de pietricele, pe fundul oalei? |
dupa parerea mea poti pune inele ceramice .Intreb totusi de ce vrei sa pui inele ?Ai o instalatie din sticla sau e din metal si e noua ?Sau poate distili pe ea ceva cu o puritate mai mare ?? spor
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
|
|
Vrei inelele ca sa nu lipeasca? Eu cred ca nu o sa mearga. Pe langa inele ajunge destula pulpa la fund.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
Samogon
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1752
|
|
El vrea sa vibreze inelele pe fund ca sa nu mai curga distilatul in valuri. Daca e ceramica e ok. Sa nu fie melamina sau ceva.
_______________________________________ ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Este exact pentru ce spune Samogon. Si intrebarea tot Samogon a inteles-o. Inelele sunt chiar din ceramica sau din altceva?
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
|
|
Sunt ceramica 100%, fara lac, fara glazura. Ceramica poroasa exact cum arata cantul unui ciob de farfurie. Nu stiu daca am mai povestit dar in copilarie am vazut cum pe fundul oalei de sarmale se aseza o farfurie de ceramica, cu fundul in sus si peste care se cladeau sarmalele. Mama zicea ca in felul asta nu or sa se lipeasca.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
marinache
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 89
|
|
Samogon a scris:
El vrea sa vibreze inelele pe fund ca sa nu mai curga distilatul in valuri. Daca e ceramica e ok. Sa nu fie melamina sau ceva. |
Distilat in valuri ?Esti sigur ca asta e cauza ?O problema oarecare paote avea mai multe efecte. E foarte interesant fenomenul dar nu prea am date despre ce faci si instalatia utilizataca sa pot sa imi fac o idee . spor
|
|
pus acum 12 ani |
|
marinache
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 89
|
|
SineNomine a scris:
Este exact pentru ce spune Samogon. Si intrebarea tot Samogon a inteles-o. Inelele sunt chiar din ceramica sau din altceva? |
Sigur poti sa pui inele ceramice dar contextul pe care il prezinti nu e clar.Ce fel de cazan ai ?Inox ,cupru ,sau altele ?De citi litri?Incalzesti la foc direct pe lemne ,gaz ,electric ?Plamada e viscoasa sau e fluida ?Ai agitator ?E plamada de fructe ,cereale sau altceva .......Sunt foarte multe elemente care pot influenta fierberea si distilrea unei plamezi /borhot ...... spor
|
|
pus acum 12 ani |
|
marinache
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 89
|
|
iunicu a scris:
Sunt ceramica 100%, fara lac, fara glazura. Ceramica poroasa exact cum arata cantul unui ciob de farfurie. Nu stiu daca am mai povestit dar in copilarie am vazut cum pe fundul oalei de sarmale se aseza o farfurie de ceramica, cu fundul in sus si peste care se cladeau sarmalele. Mama zicea ca in felul asta nu or sa se lipeasca. |
In toate laboratoarele din lume se pun inele ceramice in blaza de sticla atunci cind distili ,fierbi ,rectifici ceva .Cred ca incercati sa experimentati un nou mod de a distila pe aragaz sau cautati o solutie la o problema oarecare. spor la experimente. ps pasiunea sau cercetarea aduc mari satisafactii dar numai dupa ce ai obtinut reultatul dorit .In materie de distilare roata este inventata deja.Poti evita lipirea daca pui fund dublu sau o tabla intre flacara si cazan.Si mie place sa experimentez dar numai pe banii altora - . spor
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
marinache, intrebarile tale au raspuns chiar in topicul acesta. Trebuie doar sa-l citesti de la inceput.
iunicule, am vazut in Hornbach o cutie cu inele ceramice de la Tetratec care costa 12-13 lei. Merita sa cumpar? Sunt bune?
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Panterik
10%
 Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 19
|
|
ar trebui sa fie bune, sunt pentru filtrele externe de acvariu, inerte chimic, si fiind ceramica rezista la temperaturi inalte
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
|
|
Tetratecul este o firma renumita printre acvaristi. Sunt foarte bune. Eu am cumparat acum cativa ani niste inele ceramice ambalate in pungi fara nici o eticheta, 9 lei/kg.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
marinache
20%
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 89
|
|
Am o intrebare pentru specialisti de pe acest forum : Ce se intimpla daca pui altceva ca de exemplu cioburile de la o farfurie sau cana de portelan care sa spart ??In loc de aceste inele de portelan speciale ,de acvariu.Care pot facute prin orice sopron din diverse materiale.Un kg de inele ceramice inerte speciale cumparate de la o firma serioasae costa cam de ...7 -9 ori mai mult.Eu recomand cioburile de la farfurii, cani pe care de obicei la aruncam. Spor
|
|
pus acum 12 ani |
|
Panterik
10%
 Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 19
|
|
Chiar crezi ca alea sunt portelan, sun foarte adevarat ceramica ca si strachinile bunicii. Acele indele ceramice de la Tetra garantat sunt foarte bune, eu am folosit la filtru acvariului unde mediul este foarte pretentios.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Panterik
10%
 Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 19
|
|
Stati ca sunt unpic confuz, folositi ca umplutura sau in vasul de fierbere, daca e in vasul de fierbere ajuta sa nu faca spuma.
|
|
pus acum 12 ani |
|
iunicu
Moderator
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 677
|
|
In vasul de fierbere. Din punctul meu de vedere nu vad nici o diferenta intre inelele ceramice, cioburi de vesela, fie ea si din sticla, gresie, faianta si pietrisul ordinar.
_______________________________________ Surprinde-ti ficatul! Bea niste apa!
|
|
pus acum 12 ani |
|
SineNomine
100%
 Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1358
|
|
Pietrisul ordinar se dizolva incet la fierbere. Am avut o mana de pietricele pe care le-am folosit la mai multe distilari si s-au micsorat. Am folosit doar pietre de rau.
_______________________________________ Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Panterik
10%
 Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 19
|
|
Pietrele de rau sunt formate din silicati si carbonati de calciu, devin solobuli la temperaturi inalte. Portelanul are rolul de a inpiedica formarea bulelor pe fundul vasului. Eu folosea portelan, din mojar de laborator, spart in fierberea perolului sa elimin efectul de spumare, aici se aplica acelasi principiu.
|
|
pus acum 12 ani |
|
Panterik
10%
 Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 19
|
|
Nu temperaturi inalte nu inseamna peste 100C, calciu din pietrele de rau solubilizeaza sub 40C
|
|
pus acum 12 ani |
|