Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazygirl Profile
Femeie
22 ani
Buzau
cauta Barbat
26 - 80 ani
Bauturi / Handmade / Constructie instalatie de distilare Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Sunt incepator in tainele distilarii dar cu ajutorul celor de aici sper sa duc la capat cu succes constructia instalatiei mele de distilare. La sfaturile lui Samogon am luat o coloana de distilare pe care tocmai am despachetat-o.

Aici am cutia cu "pufuleti".



Dupa multe cautari prin cutie am gasit si pachetul cu coloana



Pe care am l-am desfacut cu mare grija



Apoi am facut cateva poze care sa se vada mai bine





Am comandat si un alcoolmetru care are atasat si un termometru



_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Se pare ca sunt incepator si in ale postatului pe forum. Nu imi apar pozele pe care le-am atasat. Poate ma ajuta cineva.

Initial voiam sa folosesc o oala sub presiune dar instalatia lui Samogon m-a facut sa ma razgandesc. Voi cauta o oala de inox de 25-30 litri la care voi adapta pe capac un sistem de prindere pentru coloana.
Maine plec in cautare de oale. 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Redimensionează pozele că sunt prea mari. Depăşesc limita de 6 MB şi de asta nu merge. Le poţi redimensiona şi în Paint dar să respecţi proporţiile (lungime, lăţime). Pozele trebuie să fie în format JPG.
Vezi că ai în stânga "upload poza". Dai "Browse" şi alegi din calculator.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
) Acum vad ca au aparut si primele poze.
Sper sa nu va suparati ca v-am murdarit forumul.
........
Multumesc ca ati corectat!

Modificat de SineNomine (acum 12 ani)


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
Cat a costat jucaria cu transport?

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
128 Eu, 15 Eu a costat alcoolmetrul

Modificat de SineNomine (acum 12 ani)


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
@ Samogon: NU este fragila prinderea dintre coloana si capac? Cu ce ai etansat in zona aia?

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Cred ca pluta si coca
Din ce oras esti?


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Nu e fragil deloc. Coloana care are 22 diametrul intră în ştuţul metalic care are diametrul 27 mm şi pentru enanşare am pus un furtun de silicon despicat pe lungime. Coloana intra fest. Nu ştiu dacă am fost prea inspirat când am ales dimensiunea ştuţului, de obicei deciziile importante le rumeg foarte bine, însă atunci am fost constrâns de timp. Oricum mă descurc şi cu ce am.

instalatie distilare fragil deloc. coloana care are diametrul intră metalic care are diametrul

36.3KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

iunicu a scris:

Cred ca pluta si coca
Din ce oras esti?


Bucuresti


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Gaura este exact la diametrul interior al coloanei, a. î. coloana stă chiar pe gaură

instalatie distilare gaura este exact diametrul interior coloanei, coloana stă chiar gaură

28.1KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Samogon a scris:

Nu e fragil deloc. Coloana care are 22 diametrul intră în ştuţul metalic care are diametrul 27 mm şi pentru enanşare am pus un furtun de silicon despicat pe lungime. Coloana intra fest. Nu ştiu dacă am fost prea inspirat când am ales dimensiunea ştuţului, de obicei deciziile importante le rumeg foarte bine, însă atunci am fost constrâns de timp. Oricum mă descurc şi cu ce am.


Crezi ca s-ar putea face o garnitura intre capac si oala dintr-un furtun de silicon subtire? Ma gandesc ca ar putea fi mai bun si nu este de unica folosinta cum este coca.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
Furtunul nu va etanseiza perfect pe toata circumferinta.
Ar fi necesare multe prinderi.....


pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Pluta se cam face ţăndări la fierberi repetate. În plus dopurile de plută sunt de negăsit dar şi când se găsesc sunt ameţitor de scumpe. Trebuie să dai gaură perfectă în dop. Dacă alegi să foloseşti pluta, vei avea nevoie de un ştuţ mai larg.
Eu aşa cum am sunt mulţumit. Vaporii nu iau contact cu siliconul care este între coloană şi tubul metalic ca o garnitură. Şi oricum, siliconul e inert, se foloseşte în laboratoare la îmbinările dintre piesele de sticlă. El rezistă până pe la 260*C.
Stai că fac o poză şi-ţi arăt...


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Oala trebuie sa aibe peretii mai grosi sau poate sa fie o oala normala? Intreba cineva pe Softpedia de oale cu peretii dubli, au vreun avanataj astfel de oale?

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677

Bucuresti


Perfect! Eu l-am dus pe Samogon la un atelier de prelucrat inox prin militari unde a mesterit capacul de la instalatie  ca sa poata primi coloana.
Iti vand un pont! Daca il cinstesti pe Samogon cu un pahar de whisky te duce si pe tine acolo si te si consiliaza
Te-as servi eu dar nu am timp liber prea curand.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Multumesc.
Eu am avantajul ca lucrez intr-un atelier destul de bine utilat dar daca nu ma descurc, s-ar putea sa apelez la voi.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
silicoanele...

instalatie distilare

58.3KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
aici montam una...

instalatie distilare aici montam una...

37.8KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Cred ca este cea mai buna varianta asta cu furtunul despicat.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
aici le-am montat pe amândouă şi coloana intră fix

instalatie distilare aici le-am montat şi coloana intră fix

27.1KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Sa ne tii la curent cu evolutia lucrarilor. Daca ai nevoie de ajutor striga numai si s-o  gasi unul din noi sa isi faca timp pentru a te insoti la atelier.
Baietii de acolo sunt specializati in mobilier din inox pentru uz alimentar dar fac orice le ceri din inox.
Cu cinstitul am glumit! Sa nu crezi cinestiece!


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
uite cum arată

instalatie distilare uite cum arată

33.8KB


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Te duc eu la atelier dacă vrei. Oricum aş mai sta de vorbă cu cei de acolo. O astfel de întâlnire se lasă cu aflat chestii noi şi foarte interesante.

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Or lucra si astazi, sambata?
M-as duce sa iau oala si apoi la atelierul de care zici.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Nu ştiu dacă lucrează sâmbăta. Ce oală te-ai hotărât să iei şi de unde?

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Asta e oala.

instalatie distilare asta oala.

39.5KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Are 22 litri si capacul are o buza care intra in interiorul oalei

instalatie distilare are litri capacul are buza care intra interiorul oalei

29.2KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Din pacate are si niste gauri de aerisire care trebuie astupate. Cred ca sudura e cea mai buna.

instalatie distilare din pacate are niste gauri aerisire care trebuie astupate. cred sudura cea mai

28.8KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
ca sa nu cumperi 2 oale ... cum probabil ca o sa fac eu pina la urma ... 

mai bine uitate la ast de mai jos ... SuperSteel Stainless Steel Double Boiler
... in felul asta poti sa fierbi-distili ce vrei tu ... de la grine la fructe sau la vin=lichide curate



_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
si ca sa-mi termin ideea ...

eu folosesc pt incalzit o plita cu inductie ... de 1100-1200 W ... are 8 trepte , incep poe max ... si la prima picatura cobor la 2 ... si apoi urc incet pe masura ce treaba avanseaza ...

apropo oala e de 16 L ... si capacul e facut dintr-o cratita la care am sudat un guler care are un sistem de prindere 2 bride fixate pe minere ...

o "etapa " dureaza cam 8 ore ...

... si ca garnitura ... un tub plasic (tranparent si flexibil-tip laborator) de 5 mm diam. spintecat pe lungime si lipit la capete la flacara la o bricheta ...  in sectiune ai un U intors care incaleca marginea la oala




_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Sunt frumoase oalele dar eu nu pot comanda din SUA. 
Am gasit o oala la Metro care are capac cu garnitura siliconica si cleme de etansare. Ei zic ca e recipient pentru transportat mancarea. Cea la care am facut poza (pe furis, sa nu ma vada angajatii) are 36 litri. Problema mare este la pret, costa 868 lei. Nu mi-am dat seama cand am facut poza ca nu se vede prea bine eticheta. Daca nu ar fi costat atat de mult asta ar fi fost alegerea mea. Avea si la aprox 20 litri si costa cam 550 lei.
Eu am luat oala din Doraly si am dat pe ea 90 lei.

instalatie distilare sunt frumoase oalele dar pot comanda din sua.  gasit oala metro care are

36.1KB

Modificat de SineNomine (acum 12 ani)


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
verifca ca ... modelul de "boiler" trebuie sa fie shi prin europa ...

... oala de 36 L ... pt transport ... nu e cumva din ALUMINIU ?
VERIFICA ASTA BINE !!!

NU IN ULTIMUL RIND ... POATE CA E BINE SA VERIFICI DACA POATE FI FOLOSITA PE O PLITA CU INDUCTIE ...
(piata se schimba ... lucrurile devin accesibile ... shi plita cu inductie e probabil cea mai economica ... si are in plus avantajul reglarii de temperatura ... )

bafta!


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Sper că nu ai luat oala aceea de 22 

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Samogon a scris:

Sper că nu ai luat oala aceea de 22 


  ba am luat-o
Nu e buna?

Modificat de SineNomine (acum 12 ani)


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Caberlot a scris:

verifca ca ... modelul de "boiler" trebuie sa fie shi prin europa ...

... oala de 36 L ... pt transport ... nu e cumva din ALUMINIU ?
VERIFICA ASTA BINE !!!

NU IN ULTIMUL RIND ... POATE CA E BINE SA VERIFICI DACA POATE FI FOLOSITA PE O PLITA CU INDUCTIE ...
(piata se schimba ... lucrurile devin accesibile ... shi plita cu inductie e probabil cea mai economica ... si are in plus avantajul reglarii de temperatura ... )

bafta!


Nu e aluminiu, e inox


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Eu te-am întrebat ce oală vrei să iei şi tu te-ai apucat să iei deja... mai bine întrebai întâi. În fine, ne descurcăm noi şi cu ce avem. Bine ca măcar a fost ieftină. Dar dacă peste 6 luni vei vrea ceva şi mai pretenţios?? altă investiţie.

De ce aş fi vrut altă oală? pai cum crezi că o să stea capacul fără să-l prinzi cu ceva agrafe măcar? Ai văzut la mine cum am pus 8 agrafe de-alea de dosare care strâng destul de zdravăn.

M-am gândit la problema ta. Pe lânga că o să faci râme din cocă de o să te saturi, va trebui să ţii capacul ăla strâns pe oală probabil cu o funie ceva legată strâns de mânere. Poate şi o coardă elastică pentru roata de rezervă. Încerc să fac cât mai multe conexiuni în minte dar altceva nu ştiu ce ai putea folosi.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124

Samogon a scris:

Eu te-am întrebat ce oală vrei să iei şi tu te-ai apucat să iei deja... mai bine întrebai întâi. În fine, ne descurcăm noi şi cu ce avem. Bine ca măcar a fost ieftină. Dar dacă peste 6 luni vei vrea ceva şi mai pretenţios?? altă investiţie.

De ce aş fi vrut altă oală? pai cum crezi că o să stea capacul fără să-l prinzi cu ceva agrafe măcar? Ai văzut la mine cum am pus 8 agrafe de-alea de dosare care strâng destul de zdravăn.

M-am gândit la problema ta. Pe lânga că o să faci râme din cocă de o să te saturi, va trebui să ţii capacul ăla strâns pe oală probabil cu o funie ceva legată strâns de mânere. Poate şi o coardă elastică pentru roata de rezervă. Încerc să fac cât mai multe conexiuni în minte dar altceva nu ştiu ce ai putea folosi.


In tirguri exista niste prese de rulmenti de exterior (adica presa se agata de camasa exterioara a rulmentului). Daca presa are bratele mai lungi, credeti ca se poate monta cu ciocurile pe marginea oalei si cu surubul de centrare pe capac?
Aceste prese sunt cu trei brate, se centreaza usor pe un cerc.


pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
O poză ar face cât 1000 de cuvinte. Totuşi, presă sună cam mult. Să nu-i desfigureze capacul omului, care bănuiesc că e de o subţirenie foarte subţire, la banii ăia.

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Capacul vreau sa-l prind in patru puncte cu niste cleme ca acelea de la lazile vechi.
Ar putea sa fie o idee buna si ceva in genul preselor de rulmenti dar acestea blocheaza centrul oalei unde ar trebui sa stea coloana.

Deja am pretentii mai mari, mi-a placut mult "recipientul de transport". Oala pe care am luat-o o pot folosi ca baie de ulei pentru noua oala.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Capacul nu este foarte subtire, m-am lasat pe el destul de tare si nu s-a lasat absolut deloc.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124

SineNomine a scris:


Ar putea sa fie o idee buna si ceva in genul preselor de rulmenti dar acestea blocheaza centrul oalei unde ar trebui sa stea coloana.


Corecta observatia! Centrul oalei va fi ocupat!
Numai sa montezi coloana putin spre margine.....dar nu se mai echilibreaza ansamblul oala-coloana!

Samogon: nu am poze cu aceste prese!


pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Uite ce am gasit rapid. Torusi, plecand de la acelasi principiu cred ca s-ar putea adapta ceva si pentru oala mea.

instalatie distilare uite gasit rapid. torusi, plecand acelasi principiu cred s-ar putea adapta ceva

28.4KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Cupolele au o rezistenta crescuta data de forma bombata, e normal sa nu se indoaie usor.
Daca o sa sudezi o teava de capac, asa cum a facut Samogon, te poti ancora de ea si de manerele oalei cu o coarda elastica sau cu arcuri pentru a presa capacul.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124
De astea am vorbit si eu!
Ele se pot confectiona si putin "excentric", dar presiunea de strangere nu va fi egala pe cele trei puncte de contact.

A masurat cineva presiunea din oala, cand fierbe?


pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Dar nu zice nimeni nimic de "râmele" de silicon pe care vreau sa le fac? 
Ar putea influenta siliconul gustul sau mirosul distilatului?


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Nu e presiune la distilare daca ţii focul constant.

Nu îţi recomand să foloseşti silicon sanitar şi nimic sintetic. Mergi pe ce-i sigur că-i sigur. Făina e de mâncat, deci e bună.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nu am reusit sa adaptez la mine capacul.  Voi apela la amabilitatea lui Samogon sa ma ajute.
@ Samogon: Ce program au baietii la atelierul ala din Militari? Tu cand poti sa mergi? Te-as ruga sa imi dai pe PM numarul tau de telefon pentru a stabili detaliile.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
ţi-am trimis PM

_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am pus teava la capac. Multumesc inca o data lui Samogon pentru ajutorul dat.
Coloana e fixata doar cu niste folie cu bule ca se dea bine in poza. 

instalatie distilare pus teava capac. multumesc inca data lui samogon pentru ajutorul fixata doar

37.1KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Coloana trece la limita pe langa hota.

instalatie distilare coloana trece limita langa hota.

30.5KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Felicitari! Ai iesit tare frumos. Ai astupat si gaurile alea din capac?
Spor la distilat.


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Felicitări! arată bine coloana, seamană cu a mea :P
Nu m-am gândit că ai şi hotă. Pe mine m-ar încurca, dar e bine că ai reuşit să o fentezi.
Spor la ţuicărit.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Multumesc. E mai mult meritul vostru. Eu doar m-am lasat sfatuit.
Gaurile le-a lipit nenea ala ca aproape nu se mai vad. 
Mai imi trebuie niste furtun de silicon pentru etansare si sunt gata de treaba.    As vrea, totusi, sa-i pun si un termometru.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Samogon a scris:

Felicitări! arată bine coloana, seamană cu a mea :P


  A mea e virgina.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Pai defloreaz-o cat mai repede!
Vezi ca acum e randul tau sa duci pe urmatorul la atelier!


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
  Intai s-o siliconez... 

Ar trebui sa-ti dea nenii aia comision pentru fiecare client adus. 
Adevarul e ca fac treaba buna si se misca foarte repede. Nota 10 de la mine.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Nu prea ai cum să pui termometru. Temperatura relevantă pentru separări este cea din capătul coloanei, înainte ca vaporii să intre în răcitor. În oală o să-ţi înregistreze temperatura la care fierbe plămada, adică ceva între 90 şi 100 grade C în funcţie de tăria fermentatului.
Da, şi mie mi-a plăcut cum lucrează cei de la atelier.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am reusit si eu, in cele din urma, sa ma apuc de prima distilare. Capacul l-am prins cu un sistem de cabluri care nu arata prea estetic dar este functional. Cred ca as putea sa fac si oala sub presiune cu sistemul asta.

instalatie distilare reusit eu, cele din urma, apuc prima distilare. capacul l-am prins sistem

27.7KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am folosit o pompa de acvariu pentru a avea libera bateria de la chiuveta.

instalatie distilare folosit pompa acvariu pentru avea libera bateria chiuveta.

33.3KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Binenteles ca am uitat sa fac un suport pentru papagal, asa ca am adoptat metoda lui Samogon.

instalatie distilare binenteles uitat fac suport pentru papagal, asa adoptat metoda lui samogon.

29.7KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
De la tutusca colectez cu un tub de sticla pana la papagal.

instalatie distilare tutusca colectez tub sticla pana papagal.

33.3KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am pus 15 litri de feteasca alba. Prima picatura a aparut la fix o ora de cand am pornit focul.

instalatie distilare pus litri feteasca alba. prima picatura aparut fix ora cand pornit focul.

34.2KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am separat 100 ml de frunte la 87%. Am lasat sa curga picatura cu picatura, totul a durat 40 min.

instalatie distilare separat 100 frunte 87%. lasat curga picatura picatura, totul durat min.

35.6KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Au iesit 2.5 litri de vinars la 72 de grade. Mai am si 600 ml de cozi pe care ma hotarasc maine daca le adaug sau nu.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Aaaa, sa nu uit: trebuie sa-mi iau o oala mai mare!   

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
ce ne poti spune despre gust ?

APROO in america de sud se face PISCO ... din mai multe soiuri de struguri ... printre care o varietate de PISCO se afce din MUSCAT ...
(am vrut sa-l degust ... dar dupa ce am citit pe wikipedia ca ... particularitatea e ... ca nu se separa fruntea ... nu mai vreau ! ... raman la produsele mele!)

100 mL ... e ceva cam mult ... aici e si frunte si cap ... si probabil ca ce ai tinut tu are ceva cap_inima + probabil ceva coada ... = reteta de coniac
(asta dupa formula 5+15+(50-55)+15

licoarea PISCO ramane in general incolora ...

deci BRANDY=ginars se poate face din orice vin 

COGNAC se face din vinuri acre si slab alcolice , columbard etc. 

noi ... suntem pe varianta ... CONIAC si o facem din ce vinuri avem ...  punctul meu de vedere ... trebuie un vin aromat si cit mai tinar=pt ca e mai fructos=aromat

pofta buna !
   

p.s.
analiza de a 2-a zi se face dupa ce ai adus "mostrele" la cam 40 grade


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Văd că ai detoate acolo: coloană, papagal, tub de sticlă, suporţi, pâlnii, pahare Erlenmeyer, cilindru gradat, alcoolmemtru... laborator în toată regula.

Eu ţi-am zis că o să vrei o oală mai mare.

Tubul ala care duce distilatul la papagal ai putea să-l umpli cu granule de cărbune activ şi să-i îndeşi nişte vată sau şerveţel în capăt. Curăţă simţitor distilatul. 


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Impresionant laboratorul. Eliberezi si pe retete compensate?

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Gustul e super, catifelat, aluneca pe gat foarte usor chiar si la o tarie de 55 de grade. Are un miros de doaga, nu este deranjant. Aseara i-am facut proba, am golit o sticla de 750 diluat la 40 de grade. Astazi nu ma doare capul mai deloc.
Buna ideea cu carbune pe tub, o voi pune in practica.
Retete dau doar gratuite si numai in cadru restrans.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

Gustul e super, catifelat, aluneca pe gat foarte usor chiar si la o tarie de 55 de grade. Are un miros de doaga, nu este deranjant. Aseara i-am facut proba, am golit o sticla de 750 diluat la 40 de grade. Astazi nu ma doare capul mai deloc.
Buna ideea cu carbune pe tub, o voi pune in practica.
Retete dau doar gratuite si numai in cadru restrans.


BRAVO !
INSEAMNA CA AI FACUT TREABA BUNA !!! 

la 55% nu arde nici palinca, rachia -cred ca amorteshte tot ... dar la 40 ?

nu uita sa pastrezi o sticla in care ai pus ceva aschii de stejar ... o sa fii surprins 

... eu am verificat ieri ceva ce am facut acum un an ... MMM BUN ! ... spre f. bun 

DACA AI DUS 750mL ... ESTI CAMPION !

CONCLUZIE :
CONIACUL IESE DIN ORICE VIN BUNICEL !
... DAR COGNACUL -asta se face doar din vinuri acre si seci care cresc la cognac



_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Capul doare şi din cauza vasodilataţiei prelungite, pe lângă efectul de deshidratare al creierului. Deci nu sunt de vină doar congeneratele alea din frunţi şi cozi, ci chiar etanolul în sine şi produşii proveniţi din metabolizare sunt nişte otrăvuri de care corpul încearcă să scape cât mai repede (de aici şi vasodilataţia şi deshidratarea). Este bine să bei apă înainte şi după alcool, chiar şi după bere.
E normal să simţi o stare de ameţeală a doua zi, chiar greaţă după ce mănânci mai copios şi ai băut apă. Vitaminele din complexul B ajută la metabolizarea alcoolului. Un protector hepatic de tipul liv 52 ar fi bine-venit.


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Samogon a scris:

Capul doare şi din cauza vasodilataţiei prelungite, pe lângă efectul de deshidratare al creierului. Deci nu sunt de vină doar congeneratele alea din frunţi şi cozi, ci chiar etanolul în sine şi produşii proveniţi din metabolizare sunt nişte otrăvuri de care corpul încearcă să scape cât mai repede (de aici şi vasodilataţia şi deshidratarea). Este bine să bei apă înainte şi după alcool, chiar şi după bere.
E normal să simţi o stare de ameţeală a doua zi, chiar greaţă după ce mănânci mai copios şi ai băut apă. Vitaminele din complexul B ajută la metabolizarea alcoolului. Un protector hepatic de tipul liv 52 ar fi bine-venit.


INDIFERENT DE CLAITATEA BAUTURII ...
                                       CANTITATEA POATE SA DEA DURERI DE CAP !!!

deci ... CONSUMATI CU MODERATIE !
(daca nu mai simti parfumul ... e cazul sa te opresti ... )

... INTR-ADEVAR dupa cite o ETAPA ... esti f.f. deshidratat ... si daca ai puso cu TARIE ... dupa 2 cani de apa si 30 min ... esti cam ametit !!!

   


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Asta e noua achizitie: un cos din tabla perforata de inox cu gaurile de 0.5 mm.

instalatie distilare asta noua achizitie: cos din tabla perforata inox gaurile 0.5 mm.

24KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Maine ii fac proba.

instalatie distilare maine fac proba.

27.1KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Inca o poza din lateral.

instalatie distilare inca poza din lateral.

27.3KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

Asta e noua achizitie: un cos din tabla perforata de inox cu gaurile de 0.5 mm.


la 0.5mm ar trebuii sa mearga suuper ... 

CRED CA  particulele mai mici de 0.5mm nu depun pt ca le agita lichidul care fierbe    ... sa ai grija ca sa nu pui lichid pina depaseshti nivelul cosului ...



_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am calculat inaltimea cosului sa fie cu 20 mm mai mica decat interiorul oalei. Nu va ajunge niciodata la distilare lichid pana acolo.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Bravo omule! Taci si faci. Cat a costat jucareaua? Ai facut cosul la baietii din Militari?

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
La ei. A costat cam mult dar au folosit material de la ei. Eu luasem o sita cu gaurile de 0.21 mm pe care nu au putu sa o sudeze. Acum am 1 mp de sita cu care nu prea stiu ce sa fac.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124

SineNomine a scris:

La ei. A costat cam mult dar au folosit material de la ei. Eu luasem o sita cu gaurile de 0.21 mm pe care nu au putu sa o sudeze. Acum am 1 mp de sita cu care nu prea stiu ce sa fac.


Daca nu e secret, zi-ne cat a costat si da-ne dimensiunile cosului!


pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Tabla care ti-a ramas o decupezi in cateva discuri de diametrul fundului oalei si le asezi una peste alta pe fundul oalei inainte de a pune cosul.
Am ghicit ce vrei sa faci cu tabla?
Cosul a costat mai mult de 300 lei?
Si daca-ti mai pui vreodata fiarele pe blatul din bucatarie o sa ti-o iei de la nevasta de nu o sa te vezi!


_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nu e un secret, cosul a costat 200 de lei. Are 280 mm diametru si 230 mm inaltime din care doar 180 mm este inaltimea utila.
Eu nu am luat tabla, am luat sita impletita. Arata cam ca cea de la strecuratoare dar este mult mai fina.



iunicu a scris:

Si daca-ti mai pui vreodata fiarele pe blatul din bucatarie o sa ti-o iei de la nevasta de nu o sa te vezi!


Noroc ca nu era acasa cand am facut poza. Sper sa nu intre pe aici sa o vada...


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Era sa uit, doar tabla perforata a fost de la ei. Platbanda am cumparat-o tot eu.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

Nu e un secret, cosul a costat 200 de lei. Are 280 mm diametru si 230 mm inaltime din care doar 180 mm este inaltimea utila.
Eu nu am luat tabla, am luat sita impletita.


NU AM NICI O IDEE CIT COSTA O OALA DE ACELEASI DIMENSIUNI ... 
dar cred ca functiona aproape la fel de bine ... si ramaneai si cu oala ... 

acum treaba e facuta ... si daca ai mai investit ... ma gindesc ca ai avut un motiv bun  ... adica chiar esti multumit de productie , de ce calitate iese !

BRAVO !



_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

Nu e un secret, cosul a costat 200 de lei. Are 280 mm diametru si 230 mm inaltime din care doar 180 mm este inaltimea utila.



OALA ce dimensiuni are ?

NU uita sa ne spui ce iese ... care e diferenta de gust 



_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

Caberlot a scris:


SineNomine a scris:

Nu e un secret, cosul a costat 200 de lei. Are 280 mm diametru si 230 mm inaltime din care doar 180 mm este inaltimea utila.
Eu nu am luat tabla, am luat sita impletita.


NU AM NICI O IDEE CIT COSTA O OALA DE ACELEASI DIMENSIUNI ... 
dar cred ca functiona aproape la fel de bine ... si ramaneai si cu oala ... 

acum treaba e facuta ... si daca ai mai investit ... ma gindesc ca ai avut un motiv bun  ... adica chiar esti multumit de productie , de ce calitate iese !

BRAVO !



Diferenta fata de oala este ca temperatura din interiorul cosului este egala cu cea din exteriorul cosului. La oala, temperatura din interior va fi tot timpul mai mica decat cea din exterior. Asta a fost motivul care m-a determinat sa fac cosul din tabla perforata.
Oala mea cu tot cu teava sudata pe capac m-a costat aproximativ 100 lei.  Stiu ca pare mare pretul cosului dar sper sa se merite investitia.
Va povestesc diseara cum a mers. 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Oala are 340 mm diametru si 250 mm inaltime.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Aaa, materialele astea sunt destul de scumpe. Eu am dat pe 1 mp de sita 130 lei.
Voi da un anunt la vanzari, poate reusesc sa mai recuperez din paguba...   


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

Aaa, materialele astea sunt destul de scumpe. Eu am dat pe 1 mp de sita 130 lei.
Voi da un anunt la vanzari, poate reusesc sa mai recuperez din paguba...   


am vazut pe youtube un filmulet in care un tip usca matul ...
... intr-un dulapior din placaj avea 3-4 rafturi pe care punea maltul ... si jos sub rafturi erau 3-4 becuri pentru caldura si sus un mic ventilator care scotea aerul ...
... dupa uscare il si prajea in cuptor=rotisor...

... daca ramai cu sita ... poate iti faci un uscator de malt    ... mai ales ca se pare ca ... un single malt e mult mai gustos ...



_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Mi-ai dat o idee.     
As putea sa fac un uscator de fructe. Cu niste rafturi din sita de inox, o cutie si o aeroterma cu termostat.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
iunicu
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 677
Totodata instalatia de uscat fructe se preteaza si la deshidratarea carnii pentru conservare.

_______________________________________
Surprinde-ti ficatul!
Bea niste apa!

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

iunicu a scris:

Totodata instalatia de uscat fructe se preteaza si la deshidratarea carnii pentru conservare.


  Carnea aceea va fi foarte buna in lungile peregrinari calare prin preeria salbatica... 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Au gresit dimensiunile, este cu 15 mm mai inalt.
Noroc ca am capacul bombat si nu conteaza. 

instalatie distilare gresit este mai capacul bombat

31.7KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

Au gresit dimensiunile, este cu 15 mm mai inalt.
Noroc ca am capacul bombat si nu conteaza. 


AR TREBUII SA NU CONTEZE DACA CAPACUL SE INCHIDE=ETANSEAZA

... oricum poti sa tai din picioare 



p.s.
lasa oricum focul incet pt ... primul test !


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Cred ca am pus cam mult in cos. Ideal ar fi ca nivelul lichidului sa fie deasupra nivelului plamezii din cos.
Voi mai taia din picioare. Sunt suficienti 20 mm deasupra fundului.

instalatie distilare cred pus cam mult cos. ideal nivelul lichidului fie deasupra nivelului plamezii

38.4KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
danutz_2009
30%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 124

SineNomine a scris:

Cred ca am pus cam mult in cos. Ideal ar fi ca nivelul lichidului sa fie deasupra nivelului plamezii din cos.


Nu stiu daca ai pus prea mult!
Exista o proportie intre partea solida si cea lichida....cred ca mereu va fi asa: lichid mai putin!
Bafta!


pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Distilarea a mers foarte bine. Plamada din cos s-a transformat intr-o marmelada mai subtire.
Distilatul miroase exact ca merele din care a fost facut.
Din pacate cantitatea a fost foarte mica. Merele nu au fost foarte dulci si eu nu am adaugat zahar.
Am scos doar 0.6 litri la taria de 55%.
Am folosit drojdie Champ. Plamada a fermentat timp de 19 zile.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358

danutz_2009 a scris:


SineNomine a scris:

Cred ca am pus cam mult in cos. Ideal ar fi ca nivelul lichidului sa fie deasupra nivelului plamezii din cos.


Nu stiu daca ai pus prea mult!
Exista o proportie intre partea solida si cea lichida....cred ca mereu va fi asa: lichid mai putin!
Bafta!


Mai ramane varianta sa scurtez picioarele. Daca scad 30 mm, mai raman cu 20 mm peste fundul oalei. Sunt sigur ca este sufucient. Si 10 mm ar fi de ajuns. Atunci s-ar mai echilibra cele doua parti.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 12 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737

SineNomine a scris:

Merele nu au fost foarte dulci si eu nu am adaugat zahar.


Sunt sigur că de unde ai cumpărat merele ai mers pe încredere, pentru că, nu? ţi s-a spus "daa, sunt cele mai dulci, gustaţi! dar vă rog, insist!". Şi bine-nţeles că n-ai gustat şi i-ai crezut pe cuvânt.
Dar dacă le-ai fi zis dup-aia că defapt tu cauţi să NU fie dulci, ar fi întors-o: "păi nu că nu sunt dulci, sunt acre!"

Mai ziceţi să stimulăm biznisul local... mai bine fac ţuică din hârtie igienică de la hypermarket. 


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 12 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la