Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
micky_miha la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 43 ani
Bauturi / Scule profesionale / Masina de tocat fructe Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
krokus
10%

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 18
Buna,
Unde pot gasi o masina de presat si separat samburi.
Am gasit cea mai ieftina la 2300 lei,dar cred ca mai sparge si din samburii.Samburii raman in sita si exista riscul ca palele care se invart  sa-i sparga.
Sau o metoda sa ma scap de samburi?

masina tocat fructe buna, unde pot gasi masina presat separat samburi. gasit cea mai ieftina 2300

8.7KB

Modificat de krokus (acum 1 an)


pus acum 1 an
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 151
Nu stiu daca amestecatorul utilajului prezentat de tine are turatie variabila dar daca da, poti face desamburarea in doua etape la turatii mai mici, la un interval de 24 h, utilizand enzime pectolitice dupa prima etapa numai de zdrobire. Daca nu, se poate confectiona unul cu un amestecator de mortar cu turatie variabila si un storcator de struguri fara ax central.

pus acum 1 an
   
krokus
10%

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 18
Asa este facut si acesta. Are un Mixer electric Panzer EM-12-120-DA, 1220 W

pus acum 1 an
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 151
Stiu ca asa este facut, problema care am ridicat-o este daca amestecatorul respectiv este cu turatie variabila ca sa poti utiliza turatii mai mici de 800rot/min (cat se pare ca are cel pus de tine). Turatiile mai mici , cel putin teoretic ar trebui sa fie mai blande cu samburii, daca asta te ingrijoreaza. Oricum si la aparatul pus de tine daca inainte de desamburare ai face un tratament cu enzime pectolitice, desamburarea s-ar face mai usor deoarece timpul necesar pt sdrobire si separarea samburilor ar fi mai mic. Problema este ca fara o minima zdrobire a fructelor efectul enzimelor pectolitice in timp scurt nu este prea puternic.

pus acum 1 an
   
krokus
10%

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 18
Enzime pectolitice am,ma gandeam sa le folosesc pe fructe zdrobite(sunt incepator in domeniul acesta).Tratamentul inainte de separarea samburilor nu am ideea cum se face,torni enzimele peste fructe sau se dilueaza cu apa?
Varianta  cu separatorul de samburi de pe emag pica.


pus acum 1 an
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 151
Depinde ce fel de preparat enzimatic ai. Oricum chiar daca e lichid (ca la cel solid e clar ca trebuie dizolvat) o diluare in 10 parti apa cred ca e buna pt omogenizare mai usoara. Evident pui doza recomandata conform indicatiei producatorului.
Eu cred ca enzime pectolitice are rost sa folosesti pt distilate doar daca vrei sa faci desambrarea mai facila. daca nu vrei sa faci desamburare nu are rost sa utilizezi enzime ca oricum exista acolo enzime naturale care in timpul cat dureaza fermentatia isi fac efectul.
Daca ai cantitati mici desamburarea o poti face si manual dupa tratamentul cu enzime cand plamada se lichefiaza suficient, trecad pulpa printr-o sita cu ochiuri mari care sa retina doar saamburii sau chiar folosind o presa mica de struguri cu o presare usoara pt a nu zdrobii samburii.


pus acum 1 an
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


... chiar asa de rai sunt samburii  ... parca au si o latura buna    aroma de migdale 

... daca scoatem toate aromele ... bem vodca   

... cam cat% din samburi se sparg ... sau raman in borhot ?




_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 1 an
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 151
Aroma de migdale e intradevar placuta daca nu e foarte puternica. Cel putin mie imi place. Problema e ca benzaldehida din samburi, care da aroma de migdale, e legata de cianura intr-un compus numit amigdalina. In urma descompunerii amigdalinei se elibereaza benzaldehida (care da aroma de migdale) si cianura care da dureri de cap. In cantitati mai mici asta se intampla chiar daca samburii nu se sparg si cianura ajunge odata cu benzaldehida in distilat. Aroma de benzaldehida e putin perceptibila si cantitatea de cianura e mica, de obicei fara sa depaseasca normele admise, cu conditia ca samburii sa nu se sparga. Totusi pt siguranta multi prefera desamburarea sau sa cumpere o bautura pe care scrie ca fructele au fost desamburate in prealabil.

pus acum 1 an
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


de acord cu tot ce spui Alex    dar ramane cum am zis    ce alegem vodca sau rachia ?

... si sunt multe chestii care te omoara in distilat  daca apuci sa bei cateva tone  altfel te omoara alcoholul  

... stii cum e vorba aia ...
                                     cum moare un vegetarian ?
                                     sanatos tun !


... e bine fara samburi ... si e bun cu samburi ???
 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la