Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bby67 20 ani
Femeie
20 ani
Bucuresti
cauta Barbat
19 - 70 ani
Bauturi / Scule profesionale / Stie cineva maghiara? Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
bionut
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 293
Am gasit clipul asta din intamplare, sunt curios ce configuratie are omul asta la cazanul ala dar nu stiu o boaba de maghiara (daca o fi maghiara).

Poate stie cineva sa traduca sau sa explice cum functioneaza coloana aia cu atatia robineti. Banuiala mea e ca de acolo regleaza refluxul, dar si daca e asa, ce anume e in coloana intre robineti, placi perforate sau altceva?


pus acum 3 ani
   
Amedeux
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 157
Mda, la capacitatea aia probabil că nepoții or să reușească să recupereze investiția inițială.
Numa` robineții de-i are ăla acolo fac mai mult decīt instalația mea. Și nu văd rostul la distilatele din fructe, ce mai rămīne din arome? Aș īnțelege dacă ar plămădi cereale, care-s și mult mai ieftine și mai productive, aproape dublu, cīnd vine vorba de alcoolul obținut.


pus acum 3 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1736
Pai din 100 kg cereale ies 35-40 litri alcool absolut. Din 100 kg fructe, in jur de 6-7 litri daca nu se adauga zahar. Diferentele sunt foarte mari insa o sticla de palinca de zmeura sau cirese amare poate ajunge si la pretul de 2000 de euro. Nu discutam doar de randament, ci si de cat de apreciata este o bautura.

Eu nu prea am inteles ce voia sa masoare cu refractometrul in plina fermentatie, zaharuri ramase? Pai citirea e denaturata mult de prezenta alcoolului ca refractometrul masoara indicele de refractie.


_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 3 ani
   
AlexD2
40%

Inregistrat: acum 4 ani
Postari: 151

Samogon a scris:


Eu nu prea am inteles ce voia sa masoare cu refractometrul in plina fermentatie, zaharuri ramase? Pai citirea e denaturata mult de prezenta alcoolului ca refractometrul masoara indicele de refractie.

Se poate masura cu refractometru, defapt nu este o masura propriuzisa, omul se bazeaza pe experienta. El stie ca atunci cand o anumita plamada e complet fermentata  refractometrul trebuie sa arate o anumita masura si atunci functie de indicatia refractometrului el stie cam in ce stadiu de fermentatie e plamada. Si eu fac la fel la vin unde spre sfarsitul fermentatiei stiu ca daca refractometrul arata 7 Brix vinul meu este demisec si continutul de zharuri este de 9-10 g/l, asa ca daca are mai mult il mai las la fermentat iar daca are 7 il opresc. De unde stiu lucrurile astea ?. Nu e foarte complicat de-a lungul timpului am avut acces la niste probe de vin la care am stiut exact cat zahar au, le-am masurat cu refractometru si am tras o concluzie. Sigur ca alcoolul are si el o contributie ca altfel nu ar arata 7 Brix, ar trebui sa arate 1 Brix, dar la variatii de cca 1 grad alcoolic nu prea se vede pe refractometru. Mai sunt si alte solide care deformeaza brixul, in timp peste iarna o parte din saruri se depun si primavara brixul scade de la 7 la 6,5.
Repet insa nu este o masura propriuzisa, este o apreciere bazata pe experienta.


pus acum 3 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la