Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazylife din Bucuresti
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
Bauturi / Handmade / Dilema distilator Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Bine v-am găsit, am si eu  de gând sa confectionez un distilator pt plamanda in special dar sa pot face si țuica din fructe si am o mare dilema nu știu pe ce tip sa merg , ce m-a interesează este sa meargă cât mai repede distilare , Menționez ca vreau sa fac dintr-un butoi de bere de 100 l , ce mă sfătuiți sa fac?

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nu imi este foarte clar ce vrei.
Incalzirea cum o vei face, electric, cu gaz,lemne? Pentru racire ai apa curenta pentru un racitor performant sau vrei sa faci cu serentina in butoi?
Daca vrei rapid fa un cazan simplu si faci doua distilari. A doua distilare nu este indicat sa o faci foarte repede daca vrei calitate buna.

Mai da-ne cateva amanunte si vom lamuri dilema ta.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
In primul rând vreau sa folosesc pe lemne, răcirea vreau sa o facă cu apa curenta sau sa recircul cu o poma dintr-un bazin mare care i-l am , când am zis sa meargă repede ma refeream sa nu stau 15 ore la o șarja . Va mulțumesc pt ajutor

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Cel mai simplu pentru tine ar fi sa tragi deasupra keg-ului o teava de 1.5" de vreo 400 mm din care sa pleci cu o teava de 1" spre condensator. Condensatorul poate sa fie o serpentina din teava de 3/4" de vreo 3 m lungime bagata intr-un recipient ccu apa adaptat la dimensiunile serpentinei.
Serpentina poate sa fie si mai lunga. Cu cat este mai lunga, cu atat mai bine (asa gandesc si femeile chiar daca zic altceva... ).
In functie de puterea de racire a serpentinei vei avea si o viteza mai mare la distilare.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Si cu tipul asta de distilator pot distila si plamanda de cereale, ii trebuie si amestecător?eu vroiam sa-i fac dintr-un motor de ștergător

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Asta e varianta primitiva de incercari.....
Acum e mult mai silentios facut motorul..... Mentionez ca atunci eram in probe....

Salut ...
   Eu tot dintr-un keg de 100 litri am facut cazanul. 

   Are amestecator facut dintr-un motor de centrifuga de la o masina de spalat manuala cu storcator. La capatul motorului i-am adaptat un cap de flex. Pe capul de la flex am pus o fulie mica de vreo 2,5 cm diametru, transmisia o fac cu o curea la o fulie de vreo 20 cm in diametru. De la fulia mare merg in jos cu o tija ce are in capat 2 palete  ( paletele se invart pe fundul cazanului la vreo 1 - 2 cm de fund). Tija de la amestecator trebuie centrata si fixata de fund cu o bucsa ce vine sudata pe fundul cazanului. Etansarea capac amestecator o fac pe principiul teava in teava.... Adica tija de la amestecator coboara printr-o teava de centrare ce este sudata de capac. Teava ce este prinsa de capac merge pana aproape de pateti.  Toate aceste lucruri trebuie facute demontabile.

   Capacul este drept.   Are 2 guri ... una pentru pus plamada, alta pentru pus coloana.  Din varful coloanei am o teava de legatura spre racitorul final. Racitorul este din teava de cupru de 18 mm, teava moale, luat de la romstal si are lungime vreo 6 m. Racitorul sta intr-un butoi de 250 litri.

    Amestecatorul este foarte util deoarece nu permite plamezii sa se prinda de fund si ajuta la uniformizarea temperaturii in cazan.... La mine, dupa de dau foc, intr-o ora si jumate incepe sa curga... Fara amestector electric nu cred poti plamadi cereale.....

    Despre sursa de energie parerea mea este ca ar fi bun sa folosesti butelie cu un arzator..... Iti permite sa reglezi foarte fin temperatura la plamadit..... Eu am un arzator foarte economic facut dintr-un arzator de centrala termica de apartament careia i-am schimbat diuzele...... Am adaptat o teava, un robinet, apoi furtun de gaz si la butelie..... Eu consum de vreo 60 lei gpl si fac 2 plamezi, 2 distilari si un lamurit.... si nu am izolat cazanul cu vata minerala....   La o plamada folosesc cam 24 kg de cereale si 50 litri apa......

   
Daca mai pot fi de folos nu ezita sa intrebi....

Salutari!!!!
        


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Poti distila orice.
Agitatorul este bun pentru a putea distila si plamezi mai vascoase.
Ai grija ca elicea pe care o folosesti sa nu creeze turbulente. Nici viteza nu trebuie sa fie prea mare. Motorul de stergator are cam 120 rot/min. La turatia asta ti-ar trebui o elice cu niste pale mai mari. Tot asa vreau si eu la urmatorul cazan.

La cazanul propus de mine nu vei putea sa produci alcool neutru. Pentru asta iti trebuie coloana de orice fel ar fi ea.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Mulțumesc de îndrumare , dar dacă nu. Pot face alcool neutru asta din cereale am înțeles ca are un miros urat rău , așa este?

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
constantin
50%

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 241
Pai pune mana si fa !!!.... si o sa vezi.cum e treaba cu mirosul cu gustul si tot asa .... Eu am plamadit prima oara spartura de orez si a iesit f bun.... Si aveam doar o oala de inox de vreo 50 litri cu o gaura prin capac , o teava de legatura si o serpentina imprumutata..... Capacul il fixasem cu niste sarme si un umeras otelit ....

      Pai pune mana si Studiaza.... experimenteaza.... Inventeaza..... Improvizeaza..... Perfectioneaza..... Si tot asa....

Asta e parerea mea....

Sporuri....

 


pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Am cumpărat un cazan de inox de 250 litri de tip ola din aia larga , dar nu are capac si trebuie sa-i fac, si m-a gândeam sa fac cazanul cu Thumper , dar nu am văzut sa sa fi făcut careva si nici vreo schița exactă nu am găsit. Ce credeți ar fi o varianta buna. PS serpentina de răcire vreau sa o montez intru bazin de 1000 litri.

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Skyline25 a scris:

Am cumpărat un cazan de inox de 250 litri de tip ola din aia larga , dar nu are capac si trebuie sa-i fac, si m-a gândeam sa fac cazanul cu Thumper , dar nu am văzut sa sa fi făcut careva si nici vreo schița exactă nu am găsit. Ce credeți ar fi o varianta buna. PS serpentina de răcire vreau sa o montez intru bazin de 1000 litri.


  distilarea = prin definitie E UN PROCES LENT  CALITATEA SE OBTINE LA O DISTILARE SI MAI LENTA

... VREI SA RACESTI UN CAZAN DE 250l INTR-UN BAZIN DE 1000L    NICI O SANSA      ==> MAI FA ROST DE UN BAZIN

... OALA DE 250L ... DE INOX    banuiesc ca nu are fund dublu    asa ca se cere amestecator    pentru tot = cereale, fructe ... la vin nu se cere

DACA NU AI MAI DISTILAT PINA ACUM NIMIC    ATUNCI OPRESTE INVESTITIA SI INCEARCA CU UN CAZAN DE 80L ( 250L =>util cam 200L ==> o distilare =1/3 ===>> 66L+20%=66+13=80L) ... ai 2 avantaje :
1.nu strici multa marfa pina te inveti cu cazanul,plamaditul cerealellor etc.
2. ai cazan in care sa lamuresti=distilarea 2  ... atunci cind cazanul mare intra la lucru

AI AUZIT DE ... UZINA PILOT ?

... festina lente!
 

p.s.
cea mai rapida distilare e ... la rece ... dimineatza arunci gheatza si pastrezi concentratul ... ... dar rafinarea=DISTILAREA 2 se face la cald si LENT :-)


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Am mai distilat de vreo 10 ori singur, dar am făcut din fructe cu cazan de împrumut , oricum trebuie sa încerc cu asta , ca l-am cumpărat deja

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Skyline25 a scris:

Am mai distilat de vreo 10 ori singur, dar am făcut din fructe cu cazan de împrumut , oricum trebuie sa încerc cu asta , ca l-am cumpărat deja



=D  daca ai facut de ... 10 ori singur    si vrei sa continuui   inseamna ca ai fost multumit de rezultat  ... adica = stii cam ce ai de facut !

... vreau de mult sa fac un bulbuc=bubler(= o distilare) ... nu un thumper(pt aromat ginul de ex)    ... dar nu am avut timp ... si materiale    ... si in plus    am constat ca iese destul de tare daca merg pe viteza mica 
... CALITATEA IESE ORICUM DOAR LA A DOUA/TREIA DISTILARE  ---scot peste75% daca opresc pe la 40-50% colectarea ... apoi iau cozi

... CAM MARE OALA TA    ... daca nu faci si   la altii va fi greu de amortizat investitia ... + trebuie sa ai multe fructe =MIN de 2 sarje ca sa faci o lamurire    (pe unde am fost eu ... era un cazan de 180-200 si unl mai mic de 80-100L pt lamurit 

... CEA MAI BUNA SOLUTIE PT TINE E ... SA ADUCI LA FIERBERE CAZANUL CU LEMNE + SA FACI DISTILAREA PE GAZ    ... la distilare daca ai izolat bine cazanul=pe vatra nu ai nevoie de multa caldura


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Poze cu scula

dilema distilator poze scula

40.3KB


_______________________________________


pus acum 9 ani
   
alex1006
10%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 17

SineNomine a scris:

Cel mai simplu pentru tine ar fi sa tragi deasupra keg-ului o teava de 1.5" de vreo 400 mm din care sa pleci cu o teava de 1" spre condensator. Condensatorul poate sa fie o serpentina din teava de 3/4" de vreo 3 m lungime bagata intr-un recipient ccu apa adaptat la dimensiunile serpentinei.
Serpentina poate sa fie si mai lunga. Cu cat este mai lunga, cu atat mai bine (asa gandesc si femeile chiar daca zic altceva... ).
In functie de puterea de racire a serpentinei vei avea si o viteza mai mare la distilare.

Sine,ce zici, daca bucata aceea de 400 mm o umplu cu ceva(span,inele ceramice,spp)si apoi continui cu teava de 1"catre condensator ?? Am o instalatie simpla si ma gandeam sa-i atasez o astfel de teava pe capac...


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
@alex

... teava umpluta = teava mai lunga = condens mai mult =reflux mai mult => distilatul iese mai tare 

ex:
...  ia o sirma de Cu de 2-3 mm in diam. si fa o BOBINA=infasoaro pe o placa de metal/lemn de 100x100 mm spira linga spira => scoate sirma de pe placa si ruleaza "zig-zagul" ca sa ai un cilindru (gen cilindru =lungimea bobina = 100mm )

... apoi baga guguloiul pe tzeava

... 2-3 guguloaie te fac sa cistigi 7-10%


AVANTAJE ... se fac repede si se curatza usor !


   


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Dar totuși îmi pare interesant Thumper-ul , Chiar nu a folosit nimeni metoda asta?

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
alex1006
10%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 17
Si mie imi place ,,bulbucul'' ala, am  un keg de 30l, cred ca este bun ptr cazanul meu de 90l utili (cica trebuie sa aiba aprox. 1/3 din volumul cazanului),trb. doar sa-i atasez tevile si sa-l pun la treaba.Nelamurirea  mea inca este ce pun in el.Am gasit fel si fel de pareri, sa pun o tuica buna, sa pun cozi, sa pun apa, unii zic sa nu pun nimic , bine ar fi sa le experimentez pe toate, dar marea mea problema este TIMPUL care nu imi permite sa ma joc cum vreau eu.Din acest motiv m-am gandit si la acea tzeava cu umplutura (deflegmator, cred ca zic bine) , atasata pe capac, mi se pare mai simplu, nu stiu daca si mai eficient in comparatie cu thumper-ul despre care se spune ca este echivalentul la a doua distilare...

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Umplutura aia nu este deflegmator, este doar umplutura. Fara un deflegmator in capul coloanei nu faci nimic. Vei avea reflux pasiv mai mare la inceputul distilarii, apoi va merge exact ca un alambic simplu.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
alex1006
10%

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 17
In aceasta situatie...o sa vad cum e si cu thumper-ul...dar cred ca tot la varianta simpla o sa raman...dubla distilare cu o separare corecta...

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Pentru arome este cel mai bine asa.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


... asa e SINE    ... a doua distilare e greu de inlocuit 

... mai e varianta alambicului tip ARMAGNAC= distilare continua ... care face separarile = taie ceva mai mult din capete si prea putin din cozi   
(... ASTA  e complicat de construit ... si mai greu de condus )

... noi vorbim ... in general de alambic COGNAC (CHARENTE)

xxxxxxxxxxxx

... probabil ca cineva are si un bubler ... dar nu ne onoreaza cu info

... PAREREA MEA ... un bubler  e BUN, NECESAR mai ales daca pleci de la lichide cu % mic de alcool    ... si apoi faci si distilarea a 2-a = LAMURIREA  ca sa ai calitate ...   unele wisichiuri se distila de 3 ori 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

... ca tot se cauta ... distilare rapida ...  
---------metoda armagnac consuma 1,7L de propan / 10L alcool pur
-----------metoda cognac consuma 7L de propan / 10Lalcool pur    ceva mai bine nu ?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

... o metoda RAPIDA SI FARA EFORT ... AR FI ... IARNA LA -20C ... inghetzarea 



 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
As vrea sa-i pin si un termometru la cazan, si as vrea știu cam unde ar trebui sa-l pun , si ce termometru ar fi bun

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

Skyline25 a scris:

As vrea sa-i pin si un termometru la cazan, si as vrea știu cam unde ar trebui sa-l pun , si ce termometru ar fi bun


... termometru ... eu am unul digital   nu stiu ce precizie are ... dar sigur are 1 la 100 ceea ce mai mult decit corect 

... si de obicei se pune in punctul cel mai inalt al instalatiei de distilare =circuit de vapori = git de lebada = inainte de intrarea in condensator 

... apropo de condensator ... un racitor teava in teava = in cotracurent e cel mai eficient--- daca ai apa curenta 


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
De unde ai luat termometrul digital, te referi la racitorul de tip registru?

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Ma gândesc ca ar fi mai bun unul mecanic, sau poate mă înșel, eu as pune unul pe cazan si unul pe thumper , ca așa am mai văzut la uni pe YouTube .

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
De ce sa fie mai bun? Sunt unele cu bimetal care au toleranta 2-3°C.
Cele electronice au toleranta de maxim 1°C.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
OK , deci este mai bun unul digital dar merg si astea conectate la cazan prin piulita , si dacă da de unde ați cumpărat ?

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374


... pe ebay gasesti tot ce vrei  ... digital, cu bimetal , cu infrarosu etc.

de ex asta e interesant - are alarma dar nu e f. precis 1-3C

... eu personal am unul digital cam asa (varianta neagra):


VERIFICA INTERVALUL DE MASURA (sa nu fie de frigider sau de - medical) si ia ce iti place la buget 

 

p.s.
... ala pe/in cazan ... nu prea vad la ce ajuta 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Mie imi place termometrul in cazan. Pot sa vad cand se apropie de punctul de fierbere. La mine e regula, cu 3°C inainte de punctul de fierbere, incepe sa curga. Mie mi se pare foarte util.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Mie unu îmi plac ce tip termometru pt centralele termice pe lemne, ca au piulita aia cu Bucșă si i-l poți pune oriunde pe cazan fără prea multe bătăi de cap, voi cum ați pus sonda termometrului in cazan, adică pe unde ați introdus-o ? Sine si mie mi se pare foarte util termometrul din mai multe motive, de asta tot între ca sa găsesc varianta cea mai buna, ca tot sunt in stadiul de constructie.

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Eu am pus ceva in genul fitingurilor cu compresie. Etansare cu banda teflon. Merge fara nicio scurgere de cateva luni.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
OK , am înțeles , o sa magandesc de care o sa pun pana la urma, ca oricum nu m-a grăbesc ca trebuie sa-i fac capacul întâi , thumperul si racitorul, termometrele sunt ultima problema.

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

Mie imi place termometrul in cazan. Pot sa vad cand se apropie de punctul de fierbere. La mine e regula, cu 3°C inainte de punctul de fierbere, incepe sa curga. Mie mi se pare foarte util.


  punctul de fierbere    asta depinde de % de alcool => presupune ca de fiecare data masori de la cite % de alcool pleci la distilare =>>iei tabelul si vezi la ce T fierbe amestecul    etc.
... oricum stai pe aproape    ca sa fi pe faza sa REDUCI FOCUL (tensiunea in cazul tau)

xxxxxxxxxxxxx

... eu am o mica coloana de 30cm (vertical)apoi vine o portiune orizontala de 20cm unde se face reducerea de la 1 1/2" la 3/4"    = aici stagneaza aburii --- si e panta descendenta   apoi urmeaza o piulita olandeza si un cot de 90 deg si racitorul teva in teava  - asta se roteste din 0landeza => 45deg

... TERMOMETRU ARE O TEACA = un mic segment de teava de Cu(1 mm mai mare dia decit tija termometru)  lipit la un capat si lipit perpendicular pe teava orizontala -iese 2-3cm afara din teava 
SIMPLU 

... DACA VREI PE CAZAN ... PRESETUPA E SOLUTIA    ... chei , instalari etc. la fiecare sarja 


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Pentru punctul de fierbere am o formula        care imi da exact, in functie de procentul de alcool. 
    


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374

SineNomine a scris:

Pentru punctul de fierbere am o formula        care imi da exact, in functie de procentul de alcool. 
    


... FORMULA ... TABEL ... GRAFIC ===>> CEVA CE TREBUIE ADAPTAT !

... oricum ... nu scapi de pazit ... pe Tcalc
... eu stiu ca la mine de la T=6065C ... va picura in 5 min = stau de paza ca sa reduc focul si sa iau FRUNTEA (1-2% DIN ALCOOLUL TOTAL) ETC  

APOI CAM MERG DUPA CEAS .. ADICA TABELUL imi prezice cam ce si cit colectz =pregetesc vasele /vad la ce viteza curge =>aproximez timpul (5-15-30-60 min)= si verific mai inainte cum merge 

   


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Am văzut acuma la d..eman un termometru cu imersiept instalați sanitare, credeți ca ar fi bun?

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Asta-i

dilema distilator asta-i

11.2KB


_______________________________________


pus acum 9 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Daca nu ai pretentii la precizie, e foarte bun.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Si dacă am pretenții găsesc unul pe același principiu de prindere dar mai precis?

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
acelasi cazan il am eu si il racesc cu un butoi de 220 l cu un registru din teava de cu de 22si 18mm cu flux continuu de apa dar ff mic ca debit curge cat un creionsi merge de rupe. de unde esti eu din constanta.la cazanul ala  eu am avut si capacul original cu garnitura ci iam sudat un butoi de bere de inox deasupra si merge fara probleme

dilema distilator acelasi cazan racesc butoi 220 registru din teava 22si 18mm flux continuu apa dar

29KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 9 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
la oplamada buna scot 60l la 43 grade

dilema distilator oplamada buna scot 60l grade

22.1KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 9 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
sa-ti mearga treaba

dilema distilator sa-ti mearga treaba

30.3KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Poți pune o poza cu registrul , ca sunt curios cum este făcut ? In cazanul tău câti litri de plamanda pui o data?

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
eu pun 200l dar al tau e un pic mai mare la diametru la tine o sa intre 240 litri daca il faci ca la mine capac curbat diferenta 7/8 cm si dom de fierbere din keg bere 50 l .eu il umplu pina la 5 cm sub buza de sus pt ca are loc de fierbere fara probleme si eu il am zidit in vatra asa ca mai scap foc si de 2 ani nici o problema
registrul sai fac poze dar este ca in poza intra pe teava cu de 22mm si e pe doua ramuri ca un calorifer de baie dar pe verticala cu cate 4 ramuri de teava cu de 18mm pe fiecare ramura  deci am 8tevi a 1m=8m plus colectorul de jos prea mult inca


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Încă nu am avansat cu construcția cazanului, încă nu stiu exact cum sa fac capacul si din ce să-l fac cupru sau inox, ce părere aveți. Cum ar fi mai. Bine. Si o idei de construcție

_______________________________________


pus acum 9 ani
   
aurel100
20%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 66
Cum se face cazanul ,trunchiul de con ,capacul eu stiu, se pote vedea cum am facut eu la sectiunea "vrea sa-mi fac un cazanel ".Totul este relativ usor cind ajungi la trunchiul de con se complica.Spune un nr. de telefon si vorbim.

pus acum 9 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
După atâtea luni de zile decand am cumpărat ola abia acuma m-am amuzat serios de lucrat la ea, o sa fie un cazan cu bubler , triclamp, țeava dintre cazan si bubler de 54 de cupru......


_______________________________________


pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
din pacate te dezamagesc dar capacul este ft mic pt marmita aia pe care o vad are 270 l am unul identic acasa nefolosit la mine pe capac am sudat un keg de 50l de bere si nu am avut treaba sa dea in foc si urca spuma chiar si pana la jumate.apropo are pereti dubli si era pt abur poti sa bagi in loc ulei de transformator dar e putin mai complicat sau nisip cernut si uscat iese marfa .cat ai dat pe el?
fac acum o poza cu registrul si tio dau


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
avea loc de garnitura pacat ca lai sudat puteai sa-l cureti cand se mai lipeste eu  il curat cu flexu si perie de sirma rotativa si la golit mergea mai bine.caneaua pe care o are nu prea e destul trebuie cel putin 90mm diametrul tevii de golire

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
cam asa

dilema distilator cam asa

31.3KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
si

dilema distilator

27KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Nu am Sundat capacul si butoiul este tot until de bere sudat de 50 litri doar ca nu lam pus interface am taiat in pic Din el

_______________________________________


pus acum 8 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Ca pret am prins in pret bin ma dus  1600 Ron cu transport cu tot

_______________________________________


pus acum 8 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Sudura care se cede pe margine este de la cercul de plandbanda care lam sudat pe dedesupt pt ca Europe nu am abut capac la el Si am cuparatbtabla ca sa-I fac

_______________________________________


pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
ok atunci musai sai pui si un mestecator ca io am mai avut probleme cu lipitu .mestecatorul pe mijloc si teava de refulare intro parte dar eu la al meu nu am camasa dubla daca o lasi si bagi ceva intre ea si cazan sa nu bata focu direct nu ai treaba dar e bun un mestecator am vazut ceva pe un site sirbesc si eu mi-am facut o sa pun poze/din butoiul de bere eu am tawiat 15cm de la primul cerc de jos la tine dupa cum se vede e taiat mai mult de 50%.spor la treaba nu ia-i facut proba?ai vazut racitorul ai inteles?

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
uite stil de mestecator

dilema distilator uite stil mestecator

24.9KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
sau

dilema distilator sau

27.3KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
asa

dilema distilator asa

32.5KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
o caisa ceva

dilema distilator caisa ceva

32.1KB


_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Salut, nu am tăiat din butoiul de bere decât 15 cm dar i-am dat cercul cu. Mânere jos si de-asta pare mai mic, in privința lipiri eu o să-i bag ulei, are un cunoscut de al meu unul identic cu ulei si nu a avut probleme cu lipitura, astăzi am terminat si balamaua


_______________________________________


pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
bn boss daca are cu ulei e bine ca ai dupa cine face ca la ulei e cam periculos ca dilatarea iti trebuie o compensa si vapori sa iasa in alta parte sa nu se autoaprinda da dar dupa aia nu mai ai treaba si poti sa faci cu rezistente electrice si termostat si gata cu grijile

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
O să-l zidesc si o sa fac pe lemne, acuma caut o garnitura de Silicon pt capac , poate știe careva de inde pot lua?

_______________________________________


pus acum 8 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Eu am rezolvat cu un furtun de silicon primit de la Sinenomine. Mi-a luat o povara de pe suflet. Ce mai munceam sa intind coca aia... dup-aia era si mai mare corvoada la curatat.

L-am taiat pe lungime cat am putut de frumos si fara sa-l rasucesc si am obtinut ca o panglica pe care o asez pe buza oalei, dupa care inchid capacul si presez cu niste greutati si/sau clesti. Nu scapa abur deloc.

Furtunuri de silicon se gasesc pe net, mai greu e cu garniturile si nu te sfatuiesc sa pui din cauciuc, fie el chiar si rezistent la temperaturile fierberii. Alcoolul este un solvent excelent si nu stii ce-ti da in distilat. Siliconul macar stim ca este inert (pana la 260 de grade C).

Si banda de teflon a fost o experienta dar doar la capitolul "amintiri".


_______________________________________
ÎNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului în vin
ÎMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 8 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Si de unde as putea sa iau furtun din sillicon?

_______________________________________


pus acum 8 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună în orice cantităţi.

pus acum 8 ani
   
Skyline25
20%

Din: Buzau
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 58
Mersi SineNomine

_______________________________________


pus acum 8 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
 

... daca cauti pe ebay    ... cred ca poti gasi si bucati de 10picioare ... sau chiar la 1m      ... dar e china --asta poate ca tot de acolo ?

... oricum ... cazanul tau e mare    si cred ca e bine sa ai si o rezerva  ... ceva ma face sa creed ca ... siliconul nu prea imbatrneste in timp=sertar


 


_______________________________________
"O să intru în păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 8 ani
   
cazanel
30%

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 142
ce diametru vrei la garnitura si vb cu cineva care mi-a adus si mie

_______________________________________
unde-s bani ma-i voinice,i-am baut sa nu se strice
mindrele sa nu m-ii mance

pus acum 8 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la