Bauturi
Absint Bere Coniac Divin Gin Hidromel Ouzo Pălincă Rachiu Rom Sake Stroh Tequila Țuică Vermut Vin Vinars Vodcă Whiskey
Lista Forumurilor Pe Tematici
Bauturi | Reguli | Inregistrare | Login

POZE BAUTURI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Tanya_sexy la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Hunedoara
cauta Barbat
24 - 47 ani
Bauturi / Handmade / Alambic din cupru Moderat de Caberlot, Samogon, iunicu, pazucu, sergiurau, strava
Autor
Mesaj Pagini: 1
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Sunt in faza de prospectari pentru realizare unui alambic.
Primul obstacol de care m-am lovit: care este cea mai buna categorie de cupru pe care sa-l folosesc.

In link-ul de mai jos este un tabel cu norme si echivalente la cupru.


Eu sunt atras de Cu - Etp pentru ca are un continut de Cu 99.9% si nu contine fosfor.

Astept si alte pareri.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
Sine ...

sa intelegem ca ai gasit si un tzigan=caldarar=cazangiu care sa bata la Cu-ul tau   
... nu de alta ... dar meseriasii astia s-ar putea sa fie destul de rari acum in ro  pt ca sunt plecati prin europa ... sa ne integreze 

daca te uiti pe youtube gasesti cum se ... bate Cu ca sa faci un ibric de ex. si treaba pare simpla ... dar sigur e mult mai complicat cind e vorba sa dai cu ciocanul     

inainte sa ... cumperi tot felul de materiale ... incerca sa gasesti meseriasul    ... asta ca sa nu investesti si apoi sa constati ca ai blocat banii   
... ar fi bine sa vazi si citeva lucrari facute de meserias ... si chiar sa vorbesti cu ceva clienti etc.    ... si mai ramine sa te asiguri ca face cazanul din Cu-ul tau care e curat   

... bafta la gasit ... meseriasul_Cu

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am gasit niste studenti la arte. Baietii sunt foarte buni si se pricep foarte bine la batut cu ciocanul.
Pentru sudat am gasit pe cineva care are TIG.
Pana la urma mi-ar trebui doar finante si sa gasesc materialul potrivit.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... Sine ... tu glumesti ?

studenti in arte    ca astia te poti aranja cu plata in lichide=esentze    ... dar daca nu au experientza ... nu stiu ce va iesii ... chiar daca ... distilarea e o arta !

... cineva care are TIG ... a mai sudat in Cu ?
eu personal nu am vazut pe nimeni sa sudeze Cu cu tig ... probabil ca se poate ... DAR si aici meseriasii sunt rari   
... poate ca ar trebuii sa incercati sa faceti o proba cu 2 buc de tabla de 1mm __ daca sudeaza la 1 mm va reusii si la 3mm 

DACA AI SUDORUL ... apoi continua cu cautarile 


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Nu glumesc. Bat baietii la tot felul de metale si scot tot felul de minunatii.

Nenea asta de aici parca zice ca sudeaza cu cablu electric, deci se poate.





_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
da ... e clar ca treaba merge bine cu TIG=titan inert gaz ...

... adica se foloseste un electrod de titan care face arc cu piesa si practic nu se consuma si se sudeaza sub atmosfera de gaz inert Ar=argon ... ( oare era si CO2 ul ? ... sau asta e doar la MIG)  

oricum meseriasul sudeaza 1/4 inch=6mm ... stii ca tablele mai subtiri se sudeaza mai greu=> se cere o mina mai buna 

... si meseriasul asta meseriash ... sudeaza si Cu+fier   
==> pai atunci ... poate ca ai putea sa faci doar fundul din Cu ?
(atentie ... el zice ca nu e o sudura structurala= de rezistentza!)

ORICUM ... AR FI BINE SA ... VERIFICI MINA SUDORULUI PE O BUC DE TABLA DE cU ...   

... SI E NERMAL SA SE FOLOSEASCA O SIRMA DE Cu ca si adaos ... pt ca la cabluri se foloseste Cu electrolitic ... de o puritate f. mare 99,99 parca ... ca sa aiba rezistentza electrica cit mai mica ... si sa nu incalzeasca.


 

p.s.
am vazut o infasurare de motor electric taiata ... era de Al si vopsita in Cu ...   ... la inceput nu intelegeam ce imi arata amicul ...

...sudorii acreditati=cu poanson ... faceau antrenamente inainte sa se apuce de sudat la bara de abur de 30 atm ... si dupa antrenamente dadeau testarea ==> se trimiteau probele la analiza ... si nu treceau toti ... ... mai aveau si ei zile,perioade proaste .


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Oare este suficienta o grosime de 1.5 mm pentru fundul cazanului? Incalzirea o voi face cu arzator cu gaze naturale.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 11 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... pai daca chiar vrei sa protejezi fundul cazanului contra flacrii    atunci poti sa pui un disc de Al sau de fier intre cazan si flacara    ... la cazanele mari fundul se face mai gros si pt ca amestecatorul il freaca in continuu si il subtiaza !

incerca sa cauti pe net ceva cazane de facut ciocolata,brinza ... facute din Cu ... si acolo o sa vezi cam ce grosimi folosesc  ... asa iti faci o idee care e grosime optima ... ca sa nu se prinda 


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 11 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Alambicul meu incepe sa prinda forma.
Am aici capacul si ceapa proaspat facute.   
Calde, calde... 

alambic din cupru alambicul meu incepe prinda forma. aici capacul ceapa proaspat   calde,

36.4KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
oauuu !      
studentii aia ai tai chiar se pricep 

... si daca ma pricep eu bine  aici ai ceapa + partea de sus a cazanului  ... frumoasa lucrare 

... abia astept sa vad si continuarea 

 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Cu studentii nu am facut decat fundul cazanului care este din tabla de 2 mm.
Ce se vade aici este facut la drucbanc cu matrite facute de mine.
Voi pune astazi cel putin un filmulet cu momente din timpul deformarii tablei.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358


.be


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... drucbanc ... nu stiam ce este (dar cunosteam metoda) ...
DAR FACE TREABA BUNA  !

BRAVO ! ... MATRITELE tale sunt din ce ? ... lemn sau plastic ??



 

p.s.
plicul a plecat de citeva zile ... sibiu-buc


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Astazi am facut prima proba la asezarea componentelor. Partea alba va fi tot din Cu...

alambic din cupru astazi facut prima proba asezarea partea alba tot din cu...

22.4KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
Hallo Sine !!!

ai dat drumu la fabricatie ?    ... la ai de alcool ma gindesc     

... cum merge ... fabricatia cazanului ? ... nu de alta , dar vine toamna ... si incepe sezonul de munca = distilat 

ai apucat sa testezi ... aschiile alea pe o jumatate ... sau pe o litra de distilat ?

... de drojdii cred ca nu ai avut inca timp ... + ca pe caldurile din ro ... nu mai de distilat nu iti arde   

multe sporuri !
 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Ieri am dus cazanul la sudat. Am gasit un sudor bun cu TIG. Mi-a si facut o proba pe tabla de 0,5 mm si a iesit perfect. Sudura o face cu bucati subtiri din acelasi material.

De plamadit nu am mai plamadit nimic pentru ca, intr-adevar, este foarte cald. Nu numai pentru mine ci si pentru fermentare. Am facut planurile pentru lada de fermentatie, dar vreau sa termin cu cazanul ca sa vad ce fonduri imi mai raman...


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... BUN ... se anuntza vremuri bune 

DAR ... dupa o luna-aproape ... ar putea sa se simta ceva daca ai testat aschiile /cuburile ?   ai apucat sa faci un test ?


 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
hallo Sine  !!!

ai terminat cazanul ?
sunt curios sa vad ce a iesit   

in alta ordine de idei ... cred ca ma apuc sa fac niste ... alcohoale   
asta asa pt ca vad ca pe aici afinele - de cultura ce e drept sunt ieftine 4 cutii la 5$ ...
... prea sunt ieftine ca sa nu mai pun de o afinata ... chiar daca mai am 

... si ma gindeam sa te intreb pe tine ... care ai incercat si din porumb ... care e diferentza intre ... alcoolul de zahar si cel de porumb ... gust, aroma , dureri de cap etc.     poti sa-mi zici cite ceva ?

... si daca tot fac ... poate ca ma invrednicesc sa fac si 1-2 bulbuci si sa-i testez     
... problema e ca trebuie sa comand piesele pe internet ... si atunci iau pt 2 bulbuci ... dar daca nu merg=se merita rezultatul ...
... atunci am investit degeaba ... si inca nu mi-am reglat bugetul     

cred ca o sa iau ... piese de 2 si lipesc doar 1 ... si il testez ... daca merge mai fac unul ... daca nu raman cu ceva fitinguri de Cu 


sporuri !
 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Aseara am facut ultimele lipituri la cazan.

alambic din cupru aseara facut ultimele lipituri cazan.

33.4KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Aici este plin cu apa. Nu mai are niciun por.

alambic din cupru aici este plin apa. mai are niciun por.

31.2KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Ceapa este si ea lipita si taiata, urmeaza sa lipesc trunchiul de con care formeaza gatul.
Inca nu sunt hotarat daca sa folosesc coturi de instalatii sau sa incerc sa curbez teava de 42 mm.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Aaa, sa nu uit: capacitatea utila este de 35-37 litri.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Pun si o poza cu primul alambic, cel stricat de "meseriasul" intr-ale sudurii.
Mentionez ca acest cazan tot mai curge. Asta dupa ce a stat 4 luni la sudat...

alambic din cupru pun poza primul alambic, cel stricat intr-ale sudurii. mentionez acest cazan tot

37.9KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Acelasi cazan din alt unghi. La interior este acelasi model. Parca este facut de un incepator care da primele puncte de sudura din viata lui.

alambic din cupru acelasi cazan din alt unghi. interior este acelasi model. parca este facut

32.4KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Uite si ceapa.

alambic din cupru uite ceapa.

26.5KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Si o vedere de sus.

alambic din cupru vedere sus.

31.7KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
Bravo Sine !

FRUMOASA LUCRARE !!! ( ma refer la ... al doilea cazan !)

... sa inteleg ca tu ai fost ... sudorul la aldoilea     bravo !!!

de cit e teava de evacuare a cazanului , pare cam mica in DIA ... sau te-ai gindit sa distili doar lichide ???   ... adevarul e ca la 30L (capacitate utila) nu ai nevoie de o evacuare mai mare 

ARATA F. BINE CAZANUL TAU     

SUNT CURIOS CE IMPRESIE (GUST) O SA AI DUPA PRIMELE TESTE     

 


P.S. ACUM RAMANE SA PERFECTIONEZI ... ASCHIILE 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Astazi am facut primele doua distilari de curatare, prima cu apa si otet si a doua cu o plamada alcoolica.
Asa arata alambicul meu.

alambic din cupru astazi facut primele doua distilari curatare, prima apa otet doua plamada arata

27.6KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Cea mai frumoasa surpriza este felul in care se comporta condensatorul shotgun.
La puterea maxima a plitei am colectat 7.5 L/h la o temperatura de iesire a distilatului de 15.5°C.     Apa de intrare are 14°C si debitul a fost foarte, foarte mic.
Nu am masurat debitul, dar maine mai fac una sau doua distilari si voi incerca sa aflu.
Asta este condensatorul inainte de lipire.
Este facut din 7 tevi de 12x1 mm bagate intr-o camasa din teava de 54x2 mm cu lungimea de 500 mm.
Intrare si iesirea de apa sunt de 3/8''.

alambic din cupru cea mai frumoasa surpriza este felul care comporta shotgun. puterea maxima plitei

27.2KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am facut si un vizor la cazan. Este foarte util, poti vedea cand incepe sa clocoteasca sau daca incepe sa se umfle prea tare.
In dreapta este gura de alimentare.

alambic din cupru facut vizor cazan. este foarte util, poti vedea cand incepe sau daca incepe umfle

30.9KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Sa va arata si sistemele de prindere.
Sunt facute in totalitate de mine. Tabla a fost taiata pe CNC si indoita la abkant.
Cele doua elemente le-am prins in nituri facute din bara de 6 mm. Carligul este adaptat dintr-un carlig cu filet M4.

alambic din cupru arata sistemele facute totalitate mine. tabla fost taiata cnc indoita doua

34.6KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Etansarile le-am facut cu un inel din furtun de silicon de 5 mm.
Pe fiecare element de imbinare am lipit cate un inel din teava de Cu moale de 6 mm.

Aici este "ceapa", partea dinspre cazan.

alambic din cupru etansarile le-am facut inel din furtun silicon mm. fiecare element imbinare lipit

29.6KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Mi-e lene sa urc pozele in alta parte asa ca le voi posta pe rand aici.

Asta este inelul de silicon.
Ma gandeam sa-l infasor si in banda teflon, dar am renuntat la asta. Siliconul este inert fata de alcool si rezista pana la 180°C. Este un material foarte bun pentru distilare.

alambic din cupru mi-e lene urc pozele alta parte asa voi posta rand aici.asta este inelul

36.7KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Aici se vad mai bine cele doua inele: cel de Cu si garnitura de silicon.
Asta este partea de jos a gatului.

alambic din cupru aici vad mai bine cele doua inele: cel garnitura este partea jos gatului.

24.9KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am pus termometru pe cazan, in cotul de deasupra gatului si pe papagal.
Asta este senzorul de pe cazan.

alambic din cupru pus termometru cazan, cotul deasupra gatului este senzorul cazan.

24.3KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am dat gaura intr-o bara de 6 mm si i-am facut filet exterior M6.
Apoi am facut un capac dintr-o bara de 10 mm.
Pe tija senzorului am infasurat strans banda teflon si am insurubat strangand banda pe tija.
Este o solutie foarte buna, etansare perfecta pentru situatia data.

alambic din cupru dat gaura intr-o bara i-am facut filet exterior m6.apoi facut capac dintr-o bara

27.5KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Mai pun o poza mai clara cu prinderea dintre elemente si atat pentru azi...
A fost o zi lunga, dar plina de satisfactii.

L.E. Aaaa, sa nu uit. Distilatul a iesit la inceput la 74% dintr-o solutie de 14%.
Ceapa, lungimea gatului si inclinarea usoara spre cazan a umarului dau suficient reflux pentru un distilat pur, dar si aromat.

alambic din cupru mai pun poza mai clara prinderea dintre elemente atat pentru azi... fost lunga,

25KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... BRAVOOO SINEEE !!!!     

... o mica opera de arta 

... si acum o observatie ... imi place sistemul de prindere etansare    la asa ceva m-am tot gindit ... dar nu am gasit nimic gata facut    si ca sa toot stresez un amic care nu are timp - am renuntzat
... dar la ce ai facut  tu  ... eu as fi sudat in capul la cirlige un segment ==>  ca sa iasa un T  ... asa apasa pe suprafatza mai mare  ...  ASA SA NU AI SURPRIZE 50 DE ANI
... oricum poti ranforsa locul ... cu o tabla de Cu ... sau cu o moneda de 5 bani 


ASTEPTAM ... MAI MULTE IMPRESII DESPRE GUST   



   

P.S.
PAI DIN CE ZICI TU SINE ... la 7L/h ... poate ca ... deflegmatorul e solutia ca sa ai viteza de distilare ???

... si pune si o schitza cu ce ai facut ... ca tot esti talentat la desen

... fa o diluare ... sa vedem daca se tulbura ...


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
E buna ideea ta ca sa inlocuiesc carligele.
Nici mie nu mi-au placut, dar este o solutie functionala pentru a da drumu la treaba.

Voi face si schitele, adica voi transforma desenele existente in schite cu cote. '

Tot ce am facut ieri a fost pentru curatarea cazanului si pentru a vedea cum functioneaza.
Astazi bag vinul de anul trecut ca sa fac prima distilare la coniac.
La prima distilare nu ma intereseaza daca se tulbura sau nu. La a doua distilare conteza foarte mult asta.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... asteptam REZULTATELE 

... si poti sa pui doar niste capace de teflon in capul la cirlige = o sa protejeze suficient Cu=capacul

sporuri !
   


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am distilat 45 l de vin in 6 ore.
Am colectat 22 l la 28%.
Incalzirea a durat fix o ora pana cand a inceput sa curga.
Am avut un debit mediu de 4.4 l/h. Nu am lasat puterea la maxim decat spre finalul distilarii.
Am masurat si consumul de apa, este de aprox 1l/min.
Pot sa mai micsorez consumul de apa, dar imi trebuie robinet cu ac. Cu robinetul actual nu pot sa am un control foarte bun.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
???

cum ai distilat 45L de vin ... intr-o capacitate utila de 35-37L    ai complectat la jumatatea distilarii cu restul de vin ?

... la tine gura de alimentare iti permite sa te joci 

 

p.s.
asteptam concluziile ... gust ... si ... ramane limpede cind il diluezi la 40% ?


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am pus initial 37 l de vin, am scos 10 l de distilat, apoi am bagat 8 l de vin incalzit la 55°C.

Asa este, gura de alimentare imi permite sa fac asta.

Distilatul de 28% este limpede.    Nu stiu cum sa fac sa-l diluez la 40%... 

Daca as reusi, as lua Nobel-ul pe anul asta. 


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Caberlot
Moderator

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2374
... ma gindeam ca ai pastrat ceva mostre din ... cap ... inima si coada    .. asa ca sa stii cum faci la lamurit    cu sau fara ... pistol 

 

p.s.
mai distili inca o data ... si apoi diluezi ...

p.s.2
nobelul nu e chiar asa de departe 


_______________________________________
"O să intru īn păcat,/Sfinte Doamne, ţine-mă!
Pentru vin nu am ficat,/Pentru apă... inimă! "PĂSTOREL

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Am observat o diferenta mare intre cazanul de Cu si oala de inox.
In timpul primei distilari cu oala de inox si refrigerent de sticla, cand distilatul avea in jur de 40% in papagal, se tulbura foarte rau.
Asta se intampla la fiecare distilare.
La cazanul de Cu distilatul vine limpede de la prima picatura pana la ultima. Nu se tulbura absolut deloc.


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
Samogon
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1737
Depinde si ce plamada ai distilat, adica materia prima. Stai putin sa incerci si cu cereale si sau malt si mai vedem. La plamezi din zahar nici mie nu mi se tulbura vreodata. Nici la distilarea vinului nu se tulbura din cate imi aduc aminte desi n-am mai facut de mult timp.

_______________________________________
ĪNVINUIRE = Procesul de transformare a mustului īn vin
ĪMPRĂŞTIERE = Rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Pai sa asteptam plamezile de malt... Oala de plamadire este in lucru, saptamana viitoare sper sa fie gata.

_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 10 ani
   
SineNomine
100%

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1358
Pana una-alta am reusit sa trag coniacul...
Din doua prime distilari de 45 si 42 litri am adunat 42 de litri la 28% din care am scos 11.4 l de coniac la 70vol.
Are un gust si un  miros de te da pe spate       dar va intra la butoi si il voi mai vedea peste cativa ani. 

sper...!!! 

alambic din cupru pana una-alta reusit trag din doua prime distilari litri adunat litri 28% din care

41KB


_______________________________________
Vodca băută cu măsură e bună īn orice cantităţi.

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la